YBS nasıl bir bölüm?

Elbette olabilir.

Bölümün her ne kadar ana amacı siber güvenlik uzmanı yetiştirmek olmasa da yazılım konusunda bu bölümde ve dışarıdan alınan eğitimlerde kendinizi yetiştirmeniz mümkün.
Dolayısıyla sorunun cevabı evet, olabilirsiniz.

Ancak bu konu ile ilgili araştırma yapmanız tavsiyemdir. Sıkı çalışmanız lazım.

Teşekkür ederim hocam iyi sosyaller.

Merhaba.

Size kim YBS boş bölüm dedi bilmiyorum ama bu bölüm ile alakalı hiçbir bilgisi yoktur ona eminim.

Yönetim Bilişim Sistemleri aslında işletme dinamiklerine ve yazılım alanınlarına hakim, elindeki verileri bilgisayar sistemleri yardımıyla işleyebilen kalifiye eleman yetiştirmek üzerine kurulu bir bölüm.

Yani ne tam manasıyla işletme ne de bilgisayar/yazılı alanlarına ait bir bölüm. İkisi arasında köprü görevi görür.
Ancak işletme konularına hakim kalifiye bir yazılımcı da olabilirsiniz, yazılıma iyi derecede hakim bir yönetici de. (Burasının şahsen bölümü tanımlamak adına önemli olduğunu düşünüyorum.)

Yönetim Bilişim Sistemleri bölümü bu özelliği sayesinde geniş bir çalışma alanına sahip.

İşletme alanında kendinizi geliştirerek büyük şirketlerde CEO, CFO, CMO gibi pozisyonlarda çalışabilirsiniz. Buna yazılım bilgisi de eklerseniz IT Proje yöneticiliği de dahil edebiliriz buraya.
ERP uzmanlığı da bu alanda çok önemli bir pozisyon.

Yazılım alanına da yönlenebilirsiniz. Yazılım geliştirici, backend/frontend yazılım geliştirici, sistem analisti, sistem mühendisliği gibi birçok alana yönlenebilirsiniz.

Veri bilimi/analizi alanları da bu bölüm kapsamında edinilebilecek en büyük mesleklerden biri.

Ancak bu bölümle ilgili önemli bir şeyden bahsetmek zorundayım.

Bu bölümü birkaç özelliğe sahip değilseniz okumanızı tavsiye etmem:

Birincisi ve en önemlisi: Araştırmaya ve bilgi öğrenmeye açık olmak.
(Bu bölümde kendinize kattığınız nitelikle öne çıkıyorsunuz. Mezun olan birçok kişiden duyduğum en önemli şey buydu.)
Üniversitede öğrendiklerinizle kendinizi ilerletemezsiniz.

2. Teknolojiye meraklı olmak.

İster işletme ister de yazılım alanında ilerleyecek olun, teknolojiye meraklı değilseniz bu bölüm size göre değil.

Bu arada şahsen bu bölüm EA alanının en iyi ama en joker bölümü.
En iyi bölümü çünkü çok geniş çalışma olanaklarına sahip. Kendinize kattığınız niteliklerle büyük sıçramalar yapabilirsiniz.

En joker bölüm olmasının sebebi ise çok fazla çalışma alanına sahip olduğu için kendinizi iyi tanımanız ve çalışmak istediğiniz alanı belirleyip buna göre ilerlemeniz gerek.

Başka sorular varsa cevaplayabilirim.

Kısaca yazılım ve yönetim alanlarında tüm alanlarda iş bulma imkanı var YBS bölümünün.

Elbette olabilir.

Bölümün her ne kadar ana amacı siber güvenlik uzmanı yetiştirmek olmasa da yazılım konusunda bu bölümde ve dışarıdan alınan eğitimlerde kendinizi yetiştirmeniz mümkün.
Dolayısıyla sorunun cevabı evet, olabilirsiniz.

Ancak bu konu ile ilgili araştırma yapmanız tavsiyemdir. Sıkı çalışmanız lazım.

Hocam selamlar yine çıktım karşınıza, YBS yazacağım ama kodlamaya dair en ufak fikrim yok ama hevesim var ben üniversiteye 0 kodlama bilgisi ile gitsem olur mu yoksa önceden öğrenmeli miyim? Bir de İzmir'de YBS için güzel üniler var mıdır? Hayalim yurt dışına çıkmak bir arkadaş ise YBS okursan birde yabancı dilin iyi ise mutlaka yurt dışına çıkarsın YBS'de sana yemek sonrası tatlı olur demiş ona da katılıyor musun? Şimdiden teşekkürler.

Hocam selamlar yine çıktım karşınıza, YBS yazacağım ama kodlamaya dair en ufak fikrim yok ama hevesim var ben üniversiteye 0 kodlama bilgisi ile gitsem olur mu yoksa önceden öğrenmeli miyim? Bir de İzmir'de YBS için güzel üniler var mıdır? Hayalim yurt dışına çıkmak bir arkadaş ise YBS okursan birde yabancı dilin iyi ise mutlaka yurt dışına çıkarsın YBS'de sana yemek sonrası tatlı olur demiş ona da katılıyor musun? Şimdiden teşekkürler.
Merhaba.
Biraz geç bakabildim kusura bakmayın.

2 sene Python yapıp sınava gireceğim diye bıraktım. Sıfır bilgiyle girdim ben de açıkçası.

İzmirde bence bu konuda en iyisi Dokuz Eylül. Vahap Tecim hoca bu alanda Türkiye'nin en kıymetli isimlerinden biridir, bizzat kendisiyle tanışmışlığım da var. Kendisini lütfen araştırınız.

Son kısım da tamamen doğru. Bu bölümde İngilizce büyük bir yer taşıyor. İngilizce her yerde artıdır. Ama ek bir dil de bence öğrenmek lazım. İspanyolca'ya başladım ben mesela.

Başka sormak istedikleriniz olursa yazabilirsiniz.

Merhaba.
Biraz geç bakabildim kusura bakmayın.

2 sene Python yapıp sınava gireceğim diye bıraktım. Sıfır bilgiyle girdim ben de açıkçası.

İzmir'de bence bu konuda en iyisi dokuz eylül. Vahap tecim hoca bu alanda Türkiye'nin en kıymetli isimlerinden biridir, bizzat kendisiyle tanışmışlığım da var. Kendisini lütfen araştırınız.

Son kısım da tamamen doğru. Bu bölümde İngilizce büyük bir yer taşıyor. İngilizce her yerde artıdır. Ama ek bir dil de bence öğrenmek lazım. İspanyolca'ya başladım ben mesela.

Başka sormak istedikleriniz olursa yazabilirsiniz.

Hocam merhaba. Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi'ni önerir misiniz? Ya da önerebileceğiniz başka üniversitesiler var mıdır? Şimdiden teşekkür ederim.

Son düzenleme:
Merhaba. YBS'yi üst sıralardaki yerlerde okumaya çalışın, en büyük önerim o olacaktır.
Marmara'da okuyorum, eğitim gerçekten iyi. Ama dil altyapım olsaydı Wirtschaftsinformatik yani Almanca YBS okurdum. Alman şirketler havada kapıyor.

İÜ, Marmara, Boğaziçi, Yeditepe, Dokuz Eylül gibi üniversitelere bakmaya çalışın derim. Yıldırım Beyazıt ile ilgili bir bilgim yok, bu konuda maalesef yardımcı olamayacağım. Marmara özelinde sormak istedikleriniz varsa yardımcı olurum.

@lewisbaran

Merhaba. YBS'yi üst sıralardaki yerlerde okumaya çalışın, en büyük önerim o olacaktır.
Marmara'da okuyorum, eğitim gerçekten iyi. Ama dil altyapım olsaydı Wirtschaftsinformatik yani Almanca YBS okurdum. Alman şirketler havada kapıyor.

İÜ, Marmara, Boğaziçi, Yeditepe, Dokuz Eylül gibi üniversitelere bakmaya çalışın derim. Yıldırım Beyazıt ile ilgili bir bilgim yok, bu konuda maalesef yardımcı olamayacağım. Marmara özelinde sormak istedikleriniz varsa
Şu anlık herhangi bir sorum yok. Çok teşekkür ederim yanıtınız için.

YBS şöyle bir bölümdür demek imkansız çünkü okuldan okula çok değişiyor. Okula sormanız gereken soru ders programı gerçekten YBS mi yoksa işletme/iktisat + yazılım verip seni salıyor mu? İkincisi ise arkana bakmadan kaç. Gerçekten YBS’ci yapan BOUN ve Marmara var ikincisi gibi sizi ortada bırakacak olan İÜ YBS var. Neden böyle diye merak ediyorsanız buyrun: İà YBS ÃZERİNE BİR İNCELEME VE ÅAHSİ YORUMLARIM

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı