YDT için kelime önerisi

Daha önce YDT girmiș veya girmek üzere olan arkadașlar varsa aramızda sorular, ezberlemek için kelime paylașımı yapabilir mi?

Alleviate hafifletmek, azaltmak (pain, problem)
Exacerbate kötüleştirmek, şiddetlendirmek.
İnevitable kaçınılmaz.
İntrinsic doğuştan, özünde olan.
Meticulous titiz, özenli.
Subsequent sonradan gelen.
Tentative geçici, kesin olmayan.
Prevalent yaygın.
Elusive yakalanması veya anlaşılması zor.
İnherent doğasında olan, özsel.
-
Discrepancy tutarsızlık, uyumsuzluk.
Plausible mantıklı, akla yatkın.
Contentious tartışmalı
Alienation yabancılaşma
Disillusionment hayal kırıklığı, düş kırıklığı.
Resentment kin, gücenme.
Affluent zengin, varlıklı.
Conformist uyumcu, kurallara bağlı kişi.
İndifferent ilgisiz, kayıtsız.
Predominant baskın, hakim.
-
Quantitativenicel Nicel
Qualitativenitel Nitel
Fluctuate dalgalanmak.
Correlate (with) ilişkilendirmek
İmpede engellemek.
Facilitate kolaylaştırmak
Deviation sapma.
Hypothetical varsayımsal
Feasible uygulanabilir, mümkün.
Coherent tutarlı, mantıklı.
-
Endow (with) donatmak, bahşetmek.
Allocate tahsis etmek, ayırmak.
Eradicate kökünü kazımak, yok etmek.
Viable uygulanabilir, geçerli.
İncentive teşvik, motivasyon unsuru.
Commodity ticari mal.
Sovereignty egemenlik.
Disparity fark, eşitsizlik.
Legislation yasama, yasa çıkarma.
Retaliation misilleme.
-
Ubiquitous her yerde bulunan.
Ephemeral kısa ömürlü.
Contemplate derin düşünmek.
Altruism özgecilik, başkalarını düşünme.
Ambiguity belirsizlik, muğlaklık.
Juxtapose yan yana koymak (karşılaştırmak için)
Scrutiny dikkatli inceleme.
Coincide (with) aynı zamana denk gelmek.
Detrimental zararlı.
İndispensable vazgeçilmez

Hepsi çıkmıyor YDT de ama diline yararli olur dil öğrenimine.

Benim karșıma genelde 10-20 tane yazılmıș klasik kelimeleri paylașanlar geliyor,önerebilecegin varmı?
Açıkçası bunlar dışında ben de biraz kıtlık yaşıyorum bulmak biraz zor. Kitap falan bakabilirsin kelime kitabı vs. Bu videolarda da muhtemelen tonla basit kelime göreceksin ama istersen bir göz gezdir. Kaynak dışında İngilizce film/dizi izlerken bilmediğin kelimeleri bazen bağlamdan çıkartabiliyorsun ama her bağlamda çıkmayabilir o yüzden görürsen onları da kullanabilirsin. Oyun yine aynı şekilde. Yabancı kitap okumak bence baya etkili olur bence. Tabii ben yapmadım ama yapmayı düşünüyorum bir ara.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Açıkçası bunlar dışında ben de biraz kıtlık yaşıyorum bulmak biraz zor. Kitap falan bakabilirsin kelime kitabı vs. Bu videolarda da muhtemelen tonla basit kelime göreceksin ama istersen bir göz gezdir. Kaynak dışında İngilizce film/dizi izlerken bilmediğin kelimeleri bazen bağlamdan çıkartabiliyorsun ama her bağlamda çıkmayabilir o yüzden görürsen onları da kullanabilirsin. Oyun yine aynı şekilde. Yabancı kitap okumak bence baya etkili olur bence. Tabii ben yapmadım ama yapmayı düşünüyorum bir ara.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Modadilin kelime kitabı vardı onuda bitirmiștim ama hayla denemelerde degișik bir cümle çıkıp tüm sorunun içinden geçebiliyor.Videolarda vb. yerdede hep aynı kelimeler geziyor resmen ama yapabilecek birșey yok.

Modadilin kelime kitabı vardı onuda bitirmiștim ama hayla denemelerde degișik bir cümle çıkıp tüm sorunun içinden geçebiliyor.Videolarda vb. yerdede hep aynı kelimeler geziyor resmen ama yapabilecek birșey yok.
Eğer sorulardan/denemelerden bilmediğin kelime çıkıyorsa bu üzüleceğin bir şey değil. Hiçbir şey bilmezken bildiğini sanmak hiçbir şey bilmediğini kabullenmekten çok daha kötü biliyorsun. Tüm sorunun içinden geçen bir kelime mi var? O kelimeyi öğren. Ve sorularda oldukça önemli olan bir nokta ise bilmediğin kelimelere çok odaklanma. Tabii kelime sorusuysa biraz yazık olur ama bir paragraf sorusunda bilmediğin kelime zaten çıkar. Adamlar oraya destan yazıyor tabii ki çıkabilir bilmediğin kelime. Ama bunlar genelde dediğim o bağlamdan çıkarılabilir kelimeler oluyor. Ayrıca aklıma gelmişken söyleyeyim bu ''Bu parçada kelimenin verdiği anlam hangisidir'' sorularında kelimeyi ''Aaa biliyorum bunu'' diyip parçaya bakmadan işaretleme anlamını. Parçada o kelimeyi başka bir anlamda kullanabiliyorlar. Belki biliyorsundur ama aklıma gelmişken bahsedeyim dedim.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı