Yedek subay çıkma oranı nedir?

woodythepecker

Picopat
Daha fazla  
Dostlar selamlar. Tecilim bitti, yarın askerlik başvurusu yapacağım. Askerliği yedek subay olarak yapmak istiyorum, inşaat mühendisiyim, sizce şansım nedir? Kısa dönem çıkarsa nasıl bir altı ay beni bekliyor? Biraz gerginim açıkçası.

Dediğin gibi şans... bölümlere göre çıkmıyor, her bölümden alıyolar sen başvurunu yap. Olacağı varsa olur, 6 aylıkda gözünde büyümesin. Gerçi şöyle bir şeyde var ki rütbeli olarak bile yapsan kötü bir yere denk gelirsen yine pişman olursun, o yüzden gerilme.

İhtiyaçlara göre alım yapılıyor. Çıkmama ihtimali çok yüksek.
Seni neler bekliyor konusuna gelirsek de bol bol mıntıka, tuvalet temizlpi temizliği ve nöbet bekliyor. Konularıma göz at.

Dediğin gibi şans... bölümlere göre çıkmıyor, her bölümden alıyolar sen başvurunu yap. Olacağı varsa olur, 6 aylıkda gözünde büyümesin. Gerçi şöyle bir şeyde var ki rütbeli olarak bile yapsan kötü bir yere denk gelirsen yine pişman olursun, o yüzden gerilme.

Nasıl geçer hocam? Mesela yanıma kitap alıp okuyabilir miyim?

Nasıl geçer hocam? Mesela yanıma kitap alıp okuyabilir miyim?

Evet yerine ve durumuna göre okuyabiliyorsun, hatta kütüphanesi varsa oradan kitap alıp okuyarak geri teslim ediyorsun. Askerlik nasıl söyleyeyim nerede yapacağına kadar çok degiskenlik gösteriyor. Aynı ilde bulunan 2 kışlada bile çok farklılıklar olabiliyor ancak üstte yazan arkadaşın dediği gibi temel olarak mıntıka vs bunlar mutlaka oluyor ve gerisi oradaki sana verilen işe göre akşama kadar devam ediyor. Berbersindir berberlik yaparsın ne bileyim bahçeden bilmem ne anlarsın ona göre iş verirler.

Dostlar selamlar. Tecilim bitti, yarın askerlik başvurusu yapacağım. Askerliği yedek subay olarak yapmak istiyorum, inşaat mühendisiyim, sizce şansım nedir? Kısa dönem çıkarsa nasıl bir altı ay beni bekliyor? Biraz gerginim açıkçası.
Çıkma ihtimali diğer bölümlere göre yüksek. Eğer çıkarsa hava kuvvetlerine gidersin. 190 kişilik Celpte +30 İnşaat mühendisi vardı. En çok alınan bölümlerden birisidir. Sen kendini çok beklentiye sokma tam tersi de düşünme. Dediğim gibi olursa Kütahya'da acemilik yapacaksın. Sonuçların geldiğinde etiket atarsan tecrübelerimi paylaşırım.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

• Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
    Yukarı