Yedek subaylık seçimi neye göre yapılıyor?

ibrahimkekec

Hectopat
Daha fazla  
Meslek
Grafik Tasarımcı
Merhaba. Az önce yedek subaylık için başvuru yaptım. Yedek subaylık seçimi neye göre yapılıyor, 4 senelik grafik tasarım mezunu için çıkma ihtimali tahminen nedir?
Sizce bana da çıkar mı içime su serpecek yorumlarınızı ve çıkması için dualarınızı rica ediyorum. :)

Bayrak.gif

Son düzenleyen: Moderatör:
Fetöden dolayı bayağı zorlaştı ben MSÜ girdim oradan bile almadı.
Sen olayı tamamen yanlış anlamışsın. :D
Merhaba. Az önce yedek subaylık için başvuru yaptım. Yedek subaylık seçimi neye göre yapılıyor, 4 senelik grafik tasarım mezunu için çıkma ihtimali tahminen nedir?
Sizce bana da çıkar mı içime su serpecek yorumlarınızı ve çıkması için dualarınızı rica ediyorum. :)

Eki Görüntüle 1414237
Sağlık, hukuk ve bazı mühendislikler kesin gidiyor diye söyleniyor.

Tıp ve diş hekimliği mezunları zorunlu yedek subaylık yapıyor onun haricindeki bölümler de böyle bir uygulama yok. Yedek subaylık seçimleri kura ile yapılır. İster tarih mezunu olun ister radyo televizyon. Lakin ihtiyaca göre mühendislik ve matematik bölümü mezunlarına kolaylık sağlandığı olabiliyor. Umarım hayırlısı olur.

Şu bölümdekiler kesin gider diye bir şey yok. Askeralma Genel Müd. tarafından uygun adaylar rastgele seçiliyor. Siz tercih yapmasanız dahi eğer uygunsanız seçilme ihtimaliniz var.

Şu bölümdekiler kesin gider diye bir şey yok. Askeralma Genel Müd. tarafından uygun adaylar rastgele seçiliyor. Siz tercih yapmasanız dahi eğer uygunsanız seçilme ihtimaliniz var.
Tıp veya Diş Hekimliği mezunu iseniz siz istemeseniz de yedek subaylık yaparsınız. Onun harici kura ile oluyor. Şans işi.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı