Yedekleme kullanarak iOS versiyonu düşürme

DowuBs

Hectopat
Benim elimdeki iPhone 5s'te iOS 12.0 sürümü var. Amcamdaki 5s'de iOS 10. iTunes'dan amcamın iPhone’unun yedeğini alip benimkine kurup sonra benim iOS 12 olan 5s'i iOS 10 yedeğini kurduktan sonra sıfırla yaparsam olur mu?

iPhone 5s için imzalanan en son sürüm 12.1.x'dir. Yani cihaza önceden Jailbreak işlemi uygulanmadıysa hiçbir şekilde geriye dönüş yapamazsın. Senin bahsettiğin yöntemde iTunes izin vermez. Yani boşuna uğraşmayın.

Öncelikle sizin bahsettiğiniz şey işe yaramaz, çünkü iTunes ile alınan yedekler tam bir sistem yedeği değil, kullanıcı verilerinin olduğu (Mesajlar, kişiler, uygulama verileri gibi) bir yedektir. İkincisi, SHSH2 kaydınız olmadan sürüm düşürmeniz mümkün değil. Eğer sadece Jailbreak istiyorsanız iOS 12.1.2 veya altındaki bir sürümde bekleyin ve güncellemeyin.

Merhabalar , imzalar kapandıktan sonra versiyon düşmek malesef mümkün değildir , başka eski versiyon bir cihazın yedeğini telefonunuza atmak istediğinizde ise sadece yedek dosyalarını attığı için versiyonunuz değişmez.

iPad mini 2 vardı bende ve ipsw.me sitesinden eski firmware indirip downgrade yaptığımı hatırlıyorum? Bunun aletin daha önce jailbreaklenmiş olmasıyla alakası var mı? Mesela yeni güncelleme geldiğinde eğer özelliklerini beğenirsem telefonun kendisinden güncelleme alamadığımız için iTunes'a bağlayıp güncellemeyi bilgisayardan yapıyordum. Daha sonra downgrade yapabiliyordum diye hatırlıyorum.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı