Yeni açıklanan asgari ücret yeterli mi?

Yeni açıklanan asgari ücret yeterli mi?

• Oy verenlerin toplamı
    232
  • Anket kapandı .
Benim annem de babam da çalışıyor senin söylediğin şeylerin hiç birini yaşamadık. Küçük çocuk varsa anneanne de ya da babanne de kalır annesi işten gelince de eve gider ya da babaannesi, anneannesi gelir zaten çocuklar okula gidiyor. Tabi ki çözülüyor mesele birde Avrupayı övüyorlar sanki orada insanlar asgari ücretle aile geçindirebiliyormuş gibi.

Way arkadaş oy verenlere mustahak. Benim suçu ne oy veren salaklar yüzünden. Bu saltanatın yıkılmasını isterdim. Ben böyle halk görmedim. Herşeye boyun eğiyorlar yok otomobil üretiyor. Sanki benim cebemi giriyor. Kimileri ülke diyecek ülkemi kalmış satmışlar bir adı kalmış. Oda bir gün oda tarihin karışacak. Chp oy verin amacı chp partisi değil. Amacım hep bir rakibi olduğu bilsin yoksa sonuçlara belli düşünün bir tek telefon markası olduğunu sadece iphone ne olur. Zıbanadan çıkar.

Yazdım ya kardeşim. Okumuyor musun yazılanları ?
Aile için verilen para az ama tek kişi ev geçindiremiyorum bana saçma geliyor çünkü evi geçindirmek istiyorsan eşinde çalışacak.
Otomobil dışında katılıyorum. İnsanlar şimdi araba gördü ya daha da cahilleşecekler birde ülkeyi pastaya çevirmeye başladılar bune böyle o yetmez birde anadoluya kanal yapın tam olsun sakın ona vereceğeniz parayı fabrikaya, bilime, uzaya falan vermeyin.

Bi sen zekisin zaten(!) Asgari ücret vasıfsız adama veya iş tecrübesi hiç olmayana başlangıçta verilir. Bu ülkede mühendislik lisansı taban sıralaması 300.000 yani memlekette yoldan geçen, üniversite sınavında fizik, matematik çözemeyen adamı mühendis yapıyolar. Mesela mimarlar odası(İstanbul) en düşük maaş 3.5k olacak diyodu, sonuç tecrübeli adam 2.5k anca alır.

2300 TL'ye Kadıköy'de sıradan bir daire kiralayan seviniyor bu devirde. Bir İphone 11 için 3 aylık maaşa eşit.

383 dolar yapıyor sadece. Çin'in bile gerisindeyiz şu an. Afrika ülkeleriyle kapışıyoruz.
Geçen gün silahlar hakkında falan konuşmuştuk sizinle hatırlarsanız. Akaryakıt işlettiğimizden bahsetmiştim ayrıca. Bölgemizde bulunan diğer akaryakıt istasyonunun sahibi AKP'li ve AKP İlçe Başkanı kendileri. 3 kere belediyenin akaryakıt ihalesini aldık, 2 kere çirkeflikle iptal ettirdi. 3. seferde Ankara'ya bildirerek, belediye bana ihaleyi vermiyor diyerek iptal ettirdi. Elbette belediye de AKP'deydi. Geçtiğimiz seçim dönemi sonucu, AKP ağır farkla kaybetti. Kaybettikten sonra olaylar patlak verdi. Kaybedince, ödeme yapmadan belediyede çalışan işçilerin hepsini işten çıkardılar. Yeni gelen başkan hepsini geri aldı. Adamlar 5 sene içerisinde satmadık devlet arazisi bırakmamış. Belediye başkanı ve 2 esnaf olmakla birlikte, ilçenin kaymağını sıyırıp götürmüşler. Mesela parke taşı getirilecek, 1000 TL nakliye yazılıyorsa, 5000 TL yazmışlar eş dostlarına. 10.000.000 TL gibi bir borcu var şu anda belediyenin. Bahsettiğim yer küçük bir ilçe. Büyük şehirlerde nasıl bir para ezdiklerini tahmin edebilirsiniz. Bu ülkeden bir ot olmaz bu saaten sonra. Haksız kazanca ve harama hem kendileri, hem değnekçileri alışmış. Bu yazdığım en küçük örneği. Dini sömürüyorlar dedik, bizi dinsiz ilan ettiler. Benim gözümde hepsi hırsız. Şimdi AKP destekçileri dahil ülkede kimse geçinemiyor. Ayrıca eminim, CHP başa geçsin ''altı ok'' rozeti takıp, MHP başa geçsin ''üç hilal' rozeti takıp ilk olarak AKP'liler en koyu milliyetçi olurlar. Osmanlı'nın güçlü dönemine dönmek, padişahlarının ayaklarına yol olmak istediler. Şükür hepimiz olduk sonunda. 5.000 TL altında geliri olup, şükür ediyorum diyen varsa bu saaten sonra yapılacak bir şey kalmamış demektir. Zaten Araplar başta olmak üzere bütün ülkeler en kritik bölgelerimizden arazi alıyorlar. Helal olsun, damına koydular ülkenin.

Hukusal bir şey yapılamıyor, o da onlarda.

İlk başta kendinize bakın yazdıklarınız bile saçma. Ayrıca asgari ücret sabittir artmaz iş veren biraz arttırabilir o kadar birde devlet yapmadığı sürece, sizin dediğiniz mühendislik falan için geçerli daha bunu bile bilmeden bana laf atıyorsunuz. Herkes mühendis olur tabii yersen ama herkes iş bulamaz iş verenler salak değil herhalde kötü üniversiteden mezun olanları almıyorlar ama her şey iyi üniversiteden ibaret değil daha çok kendini ne kadar geliştirdiğin. 2.5k yeni başlayan için, adam bir şey bilmiyor 5k mı versinler zamanla artar 5-10 yıl sonra da 7-8k bile olur.

Hukusal bir şey yapılamıyor, o da onlarda.
En güldüğüm kısım orası zaten. O kadar para hiç olmuş, inceleme bile yapılamıyor. Her şey kılıfına uydurulmuş. İkinci olarak, belediye 1.000 TL'lik ürün için 10.000 TL yazınca bu sorgulanmıyor. Kabul ediliyor. Kabul etme sebepleri zaten belli. Adana'dan Düzce'ye kadar çalıp çırpmak için. Bizim milletin yaklaşık %50 kısmı ucuzu görünce ve rüşveti görünce durmaz.

Anlayana sivrisinek saz... Güzel kardeşim adam orta halli üniversiteden bile mezun olsa iş bulamıyor, taş mı yesin bu adam? Anca sayıdan anlarsa belki kasiyer yaparlar. Sana hiç kasiyer olmak için 20 yıl okumak mantıklı geliyor mu? Çarpma yapamayan adam ne iş buluyo ne iş beğeniyor. Şu durumdan bizi teknik liseler düzgün olsalardı belki. Gerçi senle eğitim hiç konuşulmaz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…