MetalCh3
Hectopat
Laptop HDMI sürümünü bilmiyorum. Laptop'um Dell 7577. 3 yıllık bir budget gaming pc. 1050ti, i7 7700hqÖğretemedik HDMI 240 Hz destekliyor diye. Laptop HDMI sürümü nedir hocam?
DP'dan 280 HDMI'dan 240Hz alıyor ancak HDMI ile bağlayınca benimki gibi 280 seçeneğini gösteriyor mu? Seçeneklerde 144 vardı seçince böyle oldu. Bazılarının bilgisayarlarında o seçenekler hiç görünmüyor, ancak benim sıkıntım o değil. İyi bir 2.0 HDMI kablo alıp deneyeyim diyorum ama saçmalık. 144 Hz olan monitöre onu karşılayamayacak HDMI kablosu konulur mu? Kabloyu tersten takınca da dediğim gibi artifactlar oluyor, saçmalık cidden. Gönderen DP koymuş ancak benim laptopta Display Port portu yok.Kutudan çıkan HDMİ'ı diyoruz?
Üreticinin kutu içine varsayılan koyduğu HDMİ, Eğer DP varsa ikinci planda kalır
-Mesela Asus 280HZ monitöründe, DP'dan 280HZ. HDMİ'dan, 240HZ alıyor.
-60HZ başka bir monitör kullandığımda, DP'dan 60HZ. HDMİ'dan 59HZ alıyordum
-Ve bunun çoğu örneği var demiyecem, Komple tüm monitör firmalarında durum böyle.
-Ekstradan Kutudan çıkan Dp'dan, Daha iyi HDMİ alırsın. Monitör ana hzine çıkarsın. O olabilir ama varsayılandan, DP varsa ve varsayılan HDMİ ile deniyeceksen olmaz
Benim Laptop'umda HDMI ile monitör bağlayınca ekran kartı değil Nvidia Optimus'a bağlanıyor. Yani driver'da monitörü algılamıyor.Ekran kartınız NVIDIA ise NVIDIA Denetim Masası'ndan yapmayı dene ayrıca HDMI en fazla 120 verir.
Yeni soru:
En ucuza alabileceğim orta kalite kısa bir 2.0 HDMI --> HDMI kablo lazım o vakit, hangi ürünü önerirsiniz? 2.0 veya 2.0b olması daha iyi olur gelecekte de kullanırım.
Dediğim gibi display port kullanamıyorum.