Yeni alınan bilgisayara yapılacak ilk iş nedir?

Darboğaz adam

Centipat
Katılım
12 Temmuz 2019
Mesajlar
45
Herşey tamam bilgisayar hazır tuşa bastım ekrana gelen ilk şey ne olur ve ne gibi adımlar izlenmem gerekir? Format için USB bulunuyor.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Bilgisayarınızda işletim sistemi yoksa karşınıza siyah ekranda yazılar olan bir FreeDOS ekranı gelir. Yapacağınız ilk iş işletim sistemini yüklemek ve BIOS ayarlarına göz atıp, varsa gereken ayarları yapmak olur. İşletim sistemini aşağıdaki rehberler vasıtasıyla kurabilirsiniz.


 
Winrar, office, ekran kartı driveri bunlar her bilgisayarda bulunmalı.
 
Formattan sonra eğer Windows kullanıyorsan masaüstünü gördüğün zaman ilk işin Windows Update'den güncellemeleri almak olmalı. Bir iki kere yeniden başlatman gerekebilir kurduğun sürüme göre. "You are up to date." yazısını gördükten sonra istediğin programları kurabilirsin, ki bunun için Ninite öneririm. Ayrıca kişisel terchine göre şu script ile Windows'u debloat edebilirsin, tavsiye ederim, ben bütün formatlarımda ilk iş bu script ile Windows'u adam ediyorum, ondan sonra işime devam ediyorum.
 
Yukarıda yazan adımları yap fakat kesinlikle driver yükleyen programları kullanma. Yapacağın en büyük hatalardan birisi olur. Güncelleme yöneticisine ve aygıt yöneticisine iyice göz at, güncel olmayan parçaları görüp güncelle.
 
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı