Yeni alınan ekran kartı ile sistem mavi ekran hatası veriyor

İşletim sistemi
Windows 11

emir00001

Zeptopat
Daha fazla  
RAM
8
Ekran kartı
rx580
Anakart
b450m k
İşlemci
ryzen5 5600g
Ben B450M K anakart 8 GB RAM Ryzen 5 5600G kullanıyorum böyle PC 2 ay kulandım sonra RX580 ekran kartı aldım oyunu açıktıktan sonra ekran kartından ses geliyor sonra mavi ekran veriyor ( Power GF500 500W) güç kaynagından değil. Sizce neden ekran kartı mı bozuk?

Ekran kartını açıp macun sürmeyi dene macunu yoksa zamanla ısıdan dolayı sorun vermesi çok normal.

Markasına göre değişir ama çoğu marka karta macun sürmüyor. MSI Afterburner diye uygulama var, oyun oynarken o altta kalsın Alt Tab yap. Ekran kartının derecesini kontrol edersin.

Son düzenleyen: Moderatör:

Ramlarde sakız gibi bir bant var onları söktün mü?

Yeni iki RAM aldım ve yine aynısısı oldu, üstelik 2 RAM'i de görmüyor. Galiba sorun anakart. Garantiye gönderdim ama Gigabyte teknik servis çok kötü diyorlar. Şimdi toparlarsak 2 RAM slotu bozuk, ekran slotu da bozuk galiba, ekran kartını tam performans çalıştırmıyor. Neresi bozuk anlamadım, sence garanti napar?

Son düzenleyen: Moderatör:
Yeni iki RAM aldım ve yine aynısısı oldu, üstelik 2 RAM'i de görmüyor. Galiba sorun anakart. Garantiye gönderdim ama Gigabyte teknik servis çok kötü diyorlar. Şimdi toparlarsak 2 RAM slotu bozuk, ekran slotu da bozuk galiba, ekran kartını tam performans çalıştırmıyor. Neresi bozuk anlamadım, sence garanti napar?

Slotları incelemeye alırlar sorunu bulurlar veya PSU'dan kaynakli da olabilir garantisi bitmemişse hiç sorun olmaz hocam onarirlar veya değiştirip yeniden yollarlar tabii kullanicidan kaynakli hata ise bilemem ama sanmıyorum hadi diyelim RAM'i yanlış taktınız ikisini birden nasıl bozasiniz ki onu da geç ekran kartı slotunu nasıl zarar verirsin?

Slotları incelemeye alırlar sorunu bulurlar veya PSU'dan kaynakli da olabilir garantisi bitmemişse hiç sorun olmaz hocam onarirlar veya değiştirip yeniden yollarlar tabii kullanicidan kaynakli hata ise bilemem ama sanmıyorum hadi diyelim RAM'i yanlış taktınız ikisini birden nasıl bozasiniz ki onu da geç ekran kartı slotunu nasıl zarar verirsin?
Kral anakarttanmış garantiye gittti garanti kullanıcı hatası dedi islemci sokettiymiş 1k istedi bende dedim ben bi kere islemci taktım yeni alındı ztn bunu benim yapmam mümkün değildeydi red ettiler satıcıyı aradım bizim sorunumuz değil dedi düpegündüz kazık yedim bende sahte hesap açtım aynı ürünü satın aldım içine bozuk olanı koyacam hatalı ürün diye iade edecem onlar inse bende cinimim

İslemci cidden tektee taktım 1 kere hiç çıkarmadım

Technopat Haberler

Geri
Yukarı