Yeni alınan kask sonradan açılır mı?

N0rvecli

Kilopat
Makaleler
2
Yer
Ankara
Daha fazla  
Meslek
Türk Silahlı Kuvvetleri Uz. Çvş. Ad
Selam. LS2 kask aldım. Küçük geldi. Kafamı çıkarırken hafıf sürtüyor. Bu açılır mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Yanlış bilgi. Kaskların kafayı sıkması gerekmektedir. Kafanızı saran ilk katman olan kask yan iç ve üst pedleri saçtaki yağ, kafa ve yüzdeki ter ve nemden ötürü zamanla yumuşamaktadır. Bu yüzden kaskların ömürleri genellikle 3-5 yıl olarak belirtilir.
açılma olayı yok kasklarda. Sıkıyorsa bir beden büyük alman gerekiyor. Kulağını falan acıtması bir belirti. Gönder iadeye.

Bir de LS2 Rapid kalitesiz ve ucuz bir kask. Ülkenin yarısı satın alıyor diye güzel kask olmuyor. O kaska para vereceğine sahibinden üzerinden ikinci el temiz mt thunder 3 model kask ve nolan olanlardan bir tane seç, al. O LS2 Rapid plastık bir şey.

Son düzenleyen: Moderatör:
Selam. LS2 kask aldım. Küçük geldi. Kafamı çıkarırken hafıf sürtüyor. Bu açılır mı?
Kaskı aldığınız zaman zaten çıkartırken ve takarken zorlanmanız gerekmektedir. Aksi takdirde çok yüksek ihtimalle gevşek bir kask almış olursunuz. Kafanıza taktığınız zaman yanaklarınızdan sizi sıkıyor olması ve konuşurken/çenenizi oynatırken çok az zorlanıyor olmanız normaldir.

İadelik bir durum yok fakat bütçenizi yükseltebilirseniz daha iyi bir kask almanızı öneririm.

Kasklar açılmaz yukardaki arkadaş niye yanlış bilgi olarak işaretlendi anlamadım. Kaskın pedleri senin kafandaki yağlar ile şekil alır buna açılmak bence denmez. Kafanın şeklini aldığı için aslında daha rahat edersin kendi kaskında diğer kasklara göre.

Kaskın pedleri senin kafandaki yağlar ile şekil alır buna açılmak bence denmez.
Kask fabrikadan kafanın şekline uygun şekilde gelmiyor. Zamanla kafaya göre şekilleniyor ve ilk gün taktığınız kadar zorlanmamaya başlıyorsunuz. Buna kafanın şeklini alması, pedin açılması, kafaya rahat girip çıkması, kafada oynamaması vs. diyebilirsiniz. Bu durum güvenlik açığı oluşturmuyor. Doğrudan büyük bir kask alıp bu süreç geçtikten sonra kafanın içinde oynamaya başladığında ne olacak? Kaskın ilk takıldığında kafayı sıkıyor olması lazım. İlk takıldığında kafayı sıkıp 1 ay sonra rahat takıyor olunmasının sebebi zaten bu.

Kask fabrikadan kafanın şekline uygun şekilde gelmiyor. Zamanla kafaya göre şekilleniyor ve ilk gün taktığınız kadar zorlanmamaya başlıyorsunuz. Buna kafanın şeklini alması, pedin açılması, kafaya rahat girip çıkması, kafada oynamaması vs. diyebilirsiniz. Bu durum güvenlik açığı oluşturmuyor. Doğrudan büyük bir kask alıp bu süreç geçtikten sonra kafanın içinde oynamaya başladığında ne olacak? Kaskın ilk takıldığında kafayı sıkıyor olması lazım. İlk takıldığında kafayı sıkıp 1 ay sonra rahat takıyor olunmasının sebebi zaten bu.
Zaten demek istediğim doğrudan bir büyük kask almak değil o bambaşka bir hata. Benim anlamadığım kaskın pedleri zamanla açılması kaskın pedleri açılmıyor ki senin kafanın şeklini alıyor o yüzden ilk zamanlarda sıkan kask kafanın şeklini aldığı için daha rahatlıyor.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı