Yeni alınan laptopa nereden Windows alınmalı?

celeborn213

Femtopat
Daha fazla  
Arkadaşlar merhaba.

Sağlam bir laptop aldım ve hatrı sayılır derecede para harcadım diyebilirim. FreeDOS işletim sistemi olduğu için Windows atmam gerekiyor. Orijinal sitesinden alacağımla önerilen sitelerden alacağım arasında ne fark olur? Orijinal aldığımın avantajı ya da dezavantajı nelerdir? Bilgili arkadaşlar bizleri de bilgilendirirse çok memnun olurum.

Arkadaşlar merhaba.

Sağlam bir laptop aldım ve hatrı sayılır derecede para harcadım diyebilirim. FreeDOS işletim sistemi olduğu için Windows atmam gerekiyor. Orijinal sitesinden alacağımla önerilen sitelerden alacağım arasında ne fark olur? Orijinal aldığımın avantajı ya da dezavantajı nelerdir? Bilgili arkadaşlar bizleri de bilgilendirirse çok memnun olurum.

Ne olur ne olmaz orijinal her zaman iyidir.

orjinal sitesinden almazsan(yani kaçak alırsan) ekran fotoğrafını falan değiştiremiyorsun, bazen sağ altta can sıkıcı bir" windowsu etkinleştir yazısı çıkıyor" ve çıkınca da kaldıramıyon o yazıyı, bir iki özellik daha kullanılamıyor ama onun dışında çok bir fark göremedim, laptop a da sağlam para harcamışsan en iyisi orjinal ama ne olur ne olmaz, zaten çok pahalı değil sanırım

Orijinal sitesinden almazsan(yani kaçak alırsan) ekran fotoğrafını falan değiştiremiyorsun, bazen sağ altta can sıkıcı bir" Windows'u etkinleştir yazısı çıkıyor" ve çıkınca da kaldıramıyon o yazıyı, bir iki özellik daha kullanılamıyor ama onun dışında çok bir fark göremedim, laptop a da sağlam para harcamışsan en iyisi orijinal ama ne olur ne olmaz, zaten çok pahalı değil sanırım.

6500 TL kendi sitesinde. Peki Windows'u orjianl alıp Office içinn key alsam SağlamLisans'tan falan sıkıntı olur mu?

Hocam orjinalini almanıza gerek yok, 1 yıl önce 20 TL'ye itemsatis'tan almıştım hiç bir sorun yaşamadım. Bence boşuna fazlaca fahiş fiyatlar vermeyin.

Peki OEM mi Retail mi önerirsiniz?

Zaten laptopunuz yeniymiş, OEM alın. Yalnız dikkat edin eğer bilgisayarınızda Windows 11 Pro varsa ve 11 Home sürümü etkinleştirme anahtarı alırsanız çalışmaz. Ben yaşamıştım ama zaten 20 lira olduğu için tekrar almıştım. Aldığınız kod çalışmazsa satıcı ile iletişime geçip yenisini isteyebilirsiniz yardımcı oluyorlar.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı