notshinoaaa
Picopat
Daha fazla
Arkadaşlar merhaba.
Sağlam bir laptop aldım ve hatrı sayılır derecede para harcadım diyebilirim. FreeDOS işletim sistemi olduğu için Windows atmam gerekiyor. Orijinal sitesinden alacağımla önerilen sitelerden alacağım arasında ne fark olur? Orijinal aldığımın avantajı ya da dezavantajı nelerdir? Bilgili arkadaşlar bizleri de bilgilendirirse çok memnun olurum.
Oem olması neden önemli hocam ?Zaten laptopunuz yeniymiş, OEM alın. Yalnız dikkat edin eğer bilgisayarınızda Windows 11 Pro varsa ve 11 Home sürümü etkinleştirme anahtarı alırsanız çalışmaz. Ben yaşamıştım ama zaten 20 lira olduğu için tekrar almıştım. Aldığınız kod çalışmazsa satıcı ile iletişime geçip yenisini isteyebilirsiniz yardımcı oluyorlar.
Hocam OEM key anakartınıza yazılır. Yani siz o key'i kullandığınızda bilgisayar değiştirmediğiniz sürece veya anakartınızı değiştirmediğiniz sürece ki sizinki laptop olduğundan anakart değişikliği bozulmadığı sürece olmaz, format da atsanız farklı bir Microsoft hesabı da kullansanız lisansınız olacaktır. Retail key ise sizin Microsoft hesabınıza kayıt oluyor diye biliyorum. Yani retail key kullanacaksanız illa ki Microsoft hesabı ile Windows kurmalısınız ve başka bir Microsoft hesabı kullanırsanız lisansınız olmayacaktır. Zaten itemsatis'ta retail key görmedim ama OEM öneririm. Dediğim gibi 1 yıl önce 20 liraya aldım hiç bir sorun da yaşamadım, tüm özellikleri kullanabiliyorum. 2-3 kere format attım bilgisayara ve lisansım duruyor.Oem olması neden önemli hocam ?
Hocam OEM key anakartınıza yazılır. Yani siz o Key'i kullandığınızda bilgisayar değiştirmediğiniz sürece veya anakartınızı değiştirmediğiniz sürece ki sizinki laptop olduğundan anakart değişikliği bozulmadığı sürece olmaz, format da atsanız farklı bir Microsoft hesabı da kullansanız lisansınız olacaktır. Retail key ise sizin Microsoft hesabınıza kayıt oluyor diye biliyorum. Yani Retail key kullanacaksanız illaki Microsoft hesabı ile Windows kurmalısınız ve başka bir Microsoft hesabı kullanırsanız lisansınız olmayacaktır. Zaten İtemsatış'ta Retail key görmedim ama OEM öneririm. Dediğim gibi 1 yıl önce 20 liraya aldım hiçbir sorun da yaşamadım, tüm özellikleri kullanabiliyorum. 2-3 kere format attım bilgisayara ve lisansım duruyor.
Hocam biraz farklı anlamışsınız. Kaldırmanıza gerek yok servisle alakalı veya garanti dışına sokacak bir şey olmuyor. Kaldırılır mı bilmiyorum ama zaten bulunması herhangi bir sorun teşkil etmiyor.Son bir şey sorayım o zaman hocam OEM kartı istediğim zaman kaldırabiliyor muyum?
Laptopa gömülü atıyorum ya servisle ilgili bir sorun olur mu buna göre karar verip alacağım.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.