Yeni alınan M.2 SSD'ye Windows kurulmuyor

Pepecurra

Femtopat
Daha fazla  
SSD veya HDD modeli
Samsung 1TB 990 Pro
Anakart
asus tuf b450-plus gaming
Selam, bugün Samsung 990 Pro M.2 SSD aldım. Önceden kullandığım sabit disklerin tümünün güç ve SATA kablolarını çıkardım, ardından M.2 SSD'yi taktım. Windows 10 kurmaya çalıştım ancak format sırasında yeniden başlatma aşamasında tekrar flash diski boot etti. Boot seçeneklerini kontrol ettim ve yeniden başlatma sırasında flash diski çıkarmayı denedim ama sonuç alamadım. İlginç bir şekilde, eski SATA SSD'ye aynı flash diskten sorunsuz bir şekilde kurulum yapabildim. Rufus ile UEFI kurulum yaptım, ancak anakart UEFI & legacy modundayken (bios/legacy boot of UEFI-only Media) hatası aldım. CSM ayarlarından UEFI only seçeneğini seçtiğimde ise boot kısmında M.2 görünmedi. Format aşamasında M.2'nin markası ve boyutu görünüyor, o kısmında bir problem yok. Diskpart üzerinden kontrol ettiğimde GPT olarak ayarlı ve işaretli olduğunu gördüm. Özetle, 6 saattir bununla uğraşıyorum ve bir türlü çözemiyorum. Yardımcı olabilirseniz sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
M.2'yi sistemden söktüm hocam iade etmek istiyorum, soğudum açıkçası bu kadar uğraştırması normal değil yine de yardımlarınız için çok teşekkür ederim.

Hayır, F8 tuşundan direkt boot ediyorum sıralama olması gerektiği şekilde. Ayrıca eski SATA SSD'ye kurulum yaparken hiç sorun yok otomatik kendisi boot ediyor ama tüm problem M.2'ye yapmaya çalışınca oluşuyor.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı