Yeni alınan sıfır cihaz klonlanmış IMEI çıktı

Hocam bence IMEI atılması da sakıncalı. Nereden bileceksiniz bir örgütün takip edilen bir telefonuna ait olup olmadığını ya da başka işlere karışmadığını? Satıcı yasal bir çözüm sunmak zorunda size.
Kesinlikle o yüzden kabul etmeyip cihazin iadesini yada degisimini istedim ama saticiya guvenim 0 suanda kesinlikle guvenmiyorum isi thhye birakiyorum.

Arkadaşlar merhaba THH beni hakli bulup karara bagladi karardan sonra 20 gun gecti itirazda gelmedi firmadan simdi ne yapmaliyim surec hakkinda bilgisi olanlar destek olursa sevinirim.

Bir faturada neden IMEI yazar ki? Bu işlem normal mi ben ilk kez görüyorum. Çok şüpheli.

THH işlem sonucunda hakkınızı alırsınız ama süreç biraz sürer hocam, bence CİMER'den veya ticaret bakanlığının kendi sitesinden durumu açıklayarak şikayet edin. Şikayete yazılı olarak saticijin vergi numarasını vs (fatura sol üst köşedeki bilgiler) eklemeyi unutmayın.

Faturada IMEI olmadığı zaman o cihaz olduğunu nasıl ispat edeceksiniz. Normalde yazılması gerekiyor ama genelde satıcılar yazmıyor.

Arkadaşlar merhaba THH beni hakli bulup karara bagladi karardan sonra 20 gun gecti itirazda gelmedi firmadan simdi ne yapmaliyim surec hakkinda bilgisi olanlar destek olursa sevinirim.
Kararın ne olduğunu belirtirseniz daha iyi yardımcı olunabilir.

Eğer iade kararı verildi ise telefonunuzu aldığınız yere iade etmeniz gerekiyor. Adreslerini eğer n11 gibi bir yerden aldıysanız, siparişinizin Satış Sözleşmesini inceleyerek ilk satırlarda satıcı adresi olarak öğrenebilirsiniz. Cihazınızı paketleyip karşı ödemeli olarak bu adrese iade amaçlı olduğu yazılı şekilde göndermeniz gerekiyor. Gönderdiğinize dair resim çekerek kargodan da ıslak imzalı gönderildiğine dair belge almalısınız.

Bu işlemi yaptıktan sonra Tüketici Hakem Heyeti kararınızın aslı ile (eğer yoksa Tüketici Hakem Heyeti'ne giderek ıslak imzalı kopyası ile) adliye icra dairesine gitmeniz gerekiyor. Yanınızda kimlik fotokopisi de bulunması gerekiyor. Burada Tüketici Hakem Heyeti kararınızın uygulanması için icra işlemleri başlatmak istediğinizi belirtirseniz size doldurmanız için bir form verirler ve yönlendirerek yardımcı olurlar. Başvurunuz içerisine kargodan aldığınız ıslak imzalı gönderildiğine dair belgeyi de eklemeyi unutmayın.

Karar burda buyrun ne yapmam lazim simdi 20 gun rahat oldu karardan sonra

Dosya Ekleri

• IMG_20250611_213831.jpg
    IMG_20250611_213831.jpg
    252,6 KB · Görüntüleme: 12
Karar burda buyrun ne yapmam lazim simdi 20 gun rahat oldu karardan sonra
Tamamdır söylediğim şekilde 2. fıkrada yazılı zaten. Satış sözleşmesini inceleyerek satıcı adresini öğrenin ve ürünü gönderin. Kargodan ıslak imzalı gönderdiğinize dair ispat niteliğinde belge alın. İcra dairesine gidip kararın icrasını başlatın ve bu iade edildiğine dair belgeyi dosyaya ekletin.

İcra dairesinde dosya masrafı olarak bir miktar para EFT ile ödemeniz istenecektir. Bu masrafı sonrasında geri alacak olsanız da cezaevi harcı adı altında tahsilat vergisi de olacağından dosya masrafınızdan bu tutar düşülebilir.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı