1 Aylık bilgisayarımda düzenli olarak mavi ekran hataları alıyorum, Memtest86 ile RAM'leri test ettim 4 saat sürdü ve 0 hata buldu. Oyunlarda, Full güç FurMark testlerinde vs bilgisayar kapanmıyor. Discord'ta takılırken, Chrome'da takılırken, özetle bilgisayarın yorulmadığı anlarda aniden yiyorum mavi ekranı. Bilgisayarın özellikleri;
AMD 3500X-ASUS DUAL-RTX2060-EVO-OC-Prime B450M-K-Samsung 500GB SSD-16 GB RAM
Google Drive, dosyalarınızın yedeklerini saklamanın ve tüm telefon, tablet veya bilgisayarlardan kolayca erişebilmenin ücretsiz yoludur. Ücretsiz 15 GB'lik Google Depolama Alanı ile başlayın.
ASUS Prime serisi, AMD ve Intel iÅlemcilerin tüm potansiyelini ortaya çıkarmak için özenle geliÅtirildi. SaÄlam güç tasarımına, kapsamlı soÄutma çözümlerine ve akıllı ayar seçeneklerine sahip olan Prime serisi anakartlar, kendi PCâlerini toplayan kiÅilere kullanıÅlı...
Herkese iyi günler. Bu rehberde sizlere DISM komutunun ne işe yaradığını, ne tarz durumlarda kullanılacağını ve nasıl kullanılacağını göstereceğim. İlk önce DISM nedir onu öğrenelim. DISM aracı yani “Deployment Image Servicing and Management” aracı sistemde tıpkı SFC komutunun yaptığı işlev...
www.technopat.net
Ekran kartı sürücünü güncelle. Eğer güncel ise kaldırıp ve tekrar yükleyin.
En başta DDU ile var olan sürücünü sil. Aşağıda verdiğim linkteki sürücüyü indiirn.
Display Driver Uninstaller (DDU), zamanla bilgisayara takılan farklı monitörler, üst üste güncellenen sürücüler ve Windows güncellemeleri sonrası biriken kayıt defteri ve sürücü dosyalarını silerek temiz bir sürücü kurulumunun yolunu açan kullanışlı bir araçtır. Adım adım sürücü temizliği...
www.technopat.net
CPU-Z kaldırın. Mavi ekran sorunun geçince tekrar yükleyebilirsin.
merhaba, iş yoğunluğu dolayısıyla konu açtığımı bile unutmuşum. dediğiniz işlemleri yaptım ama sorun devam ediyor. format atarak da denedim. bugün 2 kere mavi ekran hatası aldım mini dump dosyası aşağıdaki linktedir. Gofile
23.06.2025 tarihinde yapılan güncel rehbere aşağıdaki linkten erişebilirsiniz: https://www.technopat.net/sosyal/konu/minidump-nedir-nasil-paylasilir.3817531/ Minidump dosyaları, bilgisayarınız mavi ekran verdiğinde belleğin ufak bir dökümünü barındıran dosyalardır. Bunları analiz ederek mavi...
Tamam siz yardımcı olun arkadaşa ! Bir sürü neden dediğin kaç tane neden ? "ntoskrnl" bellek yönetim dosyasıdır bir sürü neden dediğiniz şeyler aynı yere çıkıyor.