1 Aylık bilgisayarımda düzenli olarak mavi ekran hataları alıyorum, Memtest86 ile RAM'leri test ettim 4 saat sürdü ve 0 hata buldu. Oyunlarda, Full güç FurMark testlerinde vs bilgisayar kapanmıyor. Discord'ta takılırken, Chrome'da takılırken, özetle bilgisayarın yorulmadığı anlarda aniden yiyorum mavi ekranı. Bilgisayarın özellikleri;
AMD 3500X-ASUS DUAL-RTX2060-EVO-OC-Prime B450M-K-Samsung 500GB SSD-16 GB RAM
Google Drive, dosyalarınızın yedeklerini saklamanın ve tüm telefon, tablet veya bilgisayarlardan kolayca erişebilmenin ücretsiz yoludur. Ücretsiz 15 GB'lik Google Depolama Alanı ile başlayın.
Ekran kartım en güncel sürüm. BIOS'um güncel, virüs yok. Scannow'u da yapmıştım sorun çıkmadı. Dediğim gibi birden fazla format denedim. Yazılımsal olmadığı konusunda eminim.
Şu an bütün olasılıkları düşünerek cevap vereceğim.
BIOS sıfırla.
Diskleri kontrol edelim.
HD Tune yazılımı ile "error scan" testi yap ve "health" sekmesini paylaş. HardDisk Sentinel yazılımı ile sağlık dereclerini paylaş ve S.M.A.R.T verilerini paylaş.
Tekrar "sfc /scannow" rehberini uygulayın. Tekrar "DISM" rehberini uygulayın.
Herkese iyi günler. Bu rehberde sizlere DISM komutunun ne işe yaradığını, ne tarz durumlarda kullanılacağını ve nasıl kullanılacağını göstereceğim. İlk önce DISM nedir onu öğrenelim. DISM aracı yani “Deployment Image Servicing and Management” aracı sistemde tıpkı SFC komutunun yaptığı işlev...
Microsoft'un Windows 8 ile birlikte kullanıcılara sunduÄu hızlı baÅlat özelliÄini nasıl devre dıÅı bırakacaÄınızı anlatıyoruz Windows 8 ve 8.
www.technopat.net
16 GB RAM tek 16 GB RAM değil mi? Yoksa kit halinde mi? Yoksa farklı zamanlarda mı aldınız? Farklı model RAM'ler mi?
16 GB tek RAM. Konu başlığında belirttiğim sisteme ek olarak eski bilgisayarımın 7 yıllık HDD'sini de takmışım. Bugün onu çıkardım henüz mavi ekran yemedim ( 5 saat oldu ) onla ilgisi olabilir mi bilmiyorum. Dediklerinizi deneyeceğim çok teşekkür ederim. Yine olmazsa en son çare parçaları yetkili servislerinde kontrol ettirmeyi deneyeceğim
Tamamdır. Dediklerimi uygulayın. HDD ile ilgili olabilir. Ben 2 ay önce incelediğim dump dosyalarını hatırlayamıyorum tabii. Boş zamanım olunca tüm dump dosyalarını analiz edeceğim. Sana o zaman söylerim.
Aldığım yerden parçaları servise göndermelerini rica ettim. İşlemcime, Ekran kartıma ve RAM'ime iade kararı çıktı. Ekran kartımın bozuk olmadığına inandığım için zor olsa servisle görüşüp iade-değişim raporunu iptal ettirdim ( çünkü stok yok ) Yeni işlemci ve ramle sorunsuz kullanıyorum. Umarım mavi ekran belasından sonsuza kadar kurtulmuşumdur. Caine'ye destekleri için çok teşekkürler.