Yeni alınan sisteme ne yapılmalı?

YyasirR

Picopat
Katılım
17 Temmuz 2020
Mesajlar
128
Merhabalar elimde Ryzen 5 3600, GTX 1650 Super, ASUS TUF B550M bileşenlerinden oluşan bir sistem var. Sistemi topladıktan sonra ne yapacağımı bilmiyorum. Sizden istediğim link veya yazma yoluyla bana yapmam gerekenleri sırayla söylemeniz. Şimdiden teşekkürler.
 
Ram'ini belirtmemişsin, OC li ise XMP profili açarak tam vaadettiği güçte çalışması için ayarlayabilirsin. CSM/UEFI modundan UEFI'yi açıp temiz bir kurulum yapmanı öneririm. PS/2 ve kullanmadığın Com Port özelliklerini yine BIOS'tan kapatmanı öneririm. En önemlisi ise BIOS'unu mutlaka güncelle
 
Onu bunu bilmem de bir okuyup üfleyin. Arkadaşlarınızla paylaşınca içlerinde Maşallah demeyen oluyor sonra al başına belayı. 😁
 
RAM'ini belirtmemişsin, OCli ise XMP profili açarak tam vaadettiği güçte çalışması için ayarlayabilirsin. CSM/UEFI modundan UEFI'yi açıp temiz bir kurulum yapmanı öneririm. PS/2 ve kullanmadığın com port özelliklerini yine BIOS'tan kapatmanı öneririm. En önemlisi ise BIOS'unu mutlaka güncelle.

RAM'lerim Corsair'in RGB 3200 MHz 2X8. ama dediklerinizden pek bir şey anlamadım. Bir video izlemem daha mantıklı olur galiba.
 
RAM'lerim Corsair'in RGB 3200 MHz 2X8. ama dediklerinizden pek bir şey anlamadım. Bir video izlemem daha mantıklı olur galiba.
Anlattıklarım biraz teknik içeriyor evet, aşina olduğunu düşünerek yazdım kusura bakma, en güzeli yorumlardaki video'ları izleyerek yapabilirsin. Anakart modeline göre ayar menülerinin yerleri farklı çünkü. Ama unutmaman gereken şeyleri sıralayayım. Eğer video'lar yardımcı olmazsa google'da aratırsın.

1- BIOS Güncelle
2- XMP Profilini aç
3- PS/2 ve COM PORT özelliklerini kapat
4- Anakartında fastboot özelliği varsa aç
5- CSM/UEFI ayarlarında mutlaka İşletim sistemi (OS) başlatması UEFI'ye ayarlı olsun

Bir de en önemlisi yükseltme ile geçme temiz kurulum yap, microsoft'un sitesinden indirip rufus ile GPT bölüm olarak yazdırıp UEFI Windows kurulumu yap, bir tane de key satın alırsın missss
 

Geri
Yukarı