Çözüldü Yeni alınan SSD'ye Windows kuruluyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

brnlvr07

Hectopat
Arkadaşlar selamlar.
Bugün yeni aldığım Kioxia Exceria Pro 1TB PCI-e 4.0 SSD'ye Windows kurmak için değiştirdim. Anakartım Gigabyte B450M K. Windows'u kurma ekranı geldiğinde install driver to show hardware hatası alıyorum görseli de aşağıda.
Çok fazla BIOS gördüm ama Gigabyte'ın bu BIOS'u çok kullanışsız. NVMe konfigürasyonundan baktığımda SSD'yi görüyor ama burada sorun ne anlayamadım açıkçası. BIOS sıfırlamayı denedim yine çözüm olmadı. Güvenli önyüklemeyi kapadım denedim olmadı. İnternette ne yazdıysam denedim olmadı. Başına gelen varsa yardıma ihtiyacım var.

1750359304389.png

Çözüm
Hocam bugün yeni bir USB bellek satın aldım. Yine aynı problem mevcut. Rufus ile kurmaya çalıştığımda ISO yansısı ayrıştırma hatası diyor. Media tool ile kurunca başka problem oluyor kaldım dımdızlak.

Benim dediğim ISO ile dene. Ventoy ile yazdır.

O zaman bu ISO ile dene.

O zaman bu ISO ile dene.
Deniyorum hocam.

Secure boot, fast boot gibi şeyleri hep kapatmıştım. Kurulumu tamamladıktan sonra açmamı önerir misiniz?

BIOS'a girip boot kısmından flash belleği 1.sıraya al.
Biosun ilk açılışında hangisi ile boot etmek istersin diye soruyor. Onu usb seçersem seçtirmiyor f5 atıyormuş gibi tekrar aynı sayfa açılıyor. Biosun içine girip üst sıraya aldığımda ise bu sefer direkt bu hatayı alıyorum. zannedersem usb ile boot ettirmiyor bana

BIOS'un ilk açılışında hangisi ile boot etmek istersin diye soruyor. Onu USB seçersem seçtirmiyor F5 atıyormuş gibi tekrar aynı sayfa açılıyor. BIOS'un içine girip üst sıraya aldığımda ise bu sefer direkt bu hatayı alıyorum. Zannedersem USB ile boot ettirmiyor bana.

Flash belleği GPT şeklinde hazırladın mı?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı