Yeni başlayanlar için programlama dili tavsiyesi

aliytrklkmz

Kilopat
Katılım
22 Nisan 2014
Mesajlar
971
Makaleler
1
Çözümler
12
Yer
Ankara
Yazılım öğrenmek istiyorum hangi dille başlamalı hangi kaynakları kullanmalıyım? Sizce ilk HTML, CSS gibi diller ile web sitesi mi yazmalı yoksa C++, C# gibi diller ile programlar mı yazayım? Gönlüm daha çok program üstünde yönelmemi söylüyor. Çok karasız kaldım.
 
HTML'i anlaman 5 dakikanı almaması lazım. CSS işi de günden güne kolaylaşmaya başladı malum herşeyi hazır sunan Bootstrap gibi frameworkler var. C#'ı bilince de otomatik olarak ASP.Net ile Web programlama da yapabiliyorsun. Dolayısıyla aslında C#'ı iyi anlasan bir taşla 4 kuş vurabileceksin diye düşünüyorum. Diğerlerinde pek iş yok çünkü.
 
İlk olarak hangi alana başlayacağına karar ver. Web Programlama üzerine gidecek isen o dilleri öğren. Programlama üzerine gidecek isen onlar ile başla. Hepsine birden başlama kafan karışır. Benim tavsiyem C# ile başlaman. Daha sonra başka dillere geçiş yapabilirsin.
 
Detaylıca açıklamak gerekecekse..

Web Tasarım ve Web Programlama diye iki ayrı bölüm mevcut. HTML, CSS, Javascript gibi saydıklarımız Front-End Developer bölümüne giriyor yanii. Site içindeki şemaları ve tasarımları oluşturan kişidir. Arka planda üye işlemleri, veritabanı bağlantıları olan ön yüz ile etkileşim halinde olan ise Back-End Developer' ın işidir.

Yazılım sektörüne girmek istiyorsan eğer bilmen gereken öncelikle Algoritma' dır. Algoritma' yı gerçekten anladıktan sonra Basit C Dili derslerine başlamanı öneriyorum. Sonra da günümüzde çok kullanılan C# kullanabilirsin. Web üzerine kayabilir ya da Windows platformu üzerinde kalabilir ya da başka şeyler yapılabilir... JAVA ise Web tarafında hantal kalan bir dildir. Fakat iyi olduğu yerlerde bulunuyor...

Tamamen tercih meselesi...
 
Programlama dili öğrenmeyin gidip 10-15 tane programlama dili öğrenseniz bile kafanızda bir proje olmadıktan sonra hiç birşey yapamazsınız , bizler problemleri çözmek adına kod yazarız.Kafanıza bir proje koyun ve o proje için ne gerekiyorsa onu öğrenin.Proje üzerinden gidip her seferinde üzerine artı birşeyler katın.
 
Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı