Çözüldü Yeni bilgisayar ve eski monitör

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

EFEertugay

Centipat
Merhaba, iyi forumlar!
Yeni bir sistem topladım. Ama monitör değiştirmek için bütçem yoktu. Bundan dolayı yeni bilgisayarıma eski monitörü bağlamam gerek. Ama aklımda bazı sorular var.
Şimdi bildiğim kadarıyla monitör ekran kartına bağlanmalı.
Benim ekran kartı modelim: MSI GeForce GTX 1650 Super Ventus XS OC 4 GB.
Monitörüm: Eski bir Casper monitör. VGA, DVI ve Audio girişleri var. 50/60Hz.
Sorularım ise, ekran kartının hangi çıkışını kullanmalıyım? (DisplayPort X 1 / HDMI X 1 / dl-DVI-d X 1)
Monitörümde hangi çıkışı kullanmalıyım?
Nasıl bir dönüştürücü almam gerekli?
Ayrıca HDMI to VGA ve VGA to HDMI farkı nedir?

Çözüm
Vga artık eskimiş bir teknoloji ve digital yerine analog sinyal kullanıyor. Zaten yeni ekran kartlarında da vgaya pek yer verilmiyor. DVI ve HDMI benzer teknolojiler ve ikisi de dijital. Hem ekran kartınızda hem monitörünuzde DVI olduğu için iki ucu da DVİ olan bir kablo alip rahatlıkla kullanabilirsiniz.
Vga artık eskimiş bir teknoloji ve digital yerine analog sinyal kullanıyor. Zaten yeni ekran kartlarında da vgaya pek yer verilmiyor. DVI ve HDMI benzer teknolojiler ve ikisi de dijital. Hem ekran kartınızda hem monitörünuzde DVI olduğu için iki ucu da DVİ olan bir kablo alip rahatlıkla kullanabilirsiniz.

Çözüm
Size önerim HDMI,DVI veya DisplayPort girişli monitör alın (en düşük 75Hz olmalı iyi bir perfonmans için). HDMI,DVI veya Display Port kablosu alarak takın. Dönüştürücü ile uğraşmayın.

Monitörünün DVI görüntü girişi dijital mi analog mu onu öğrenmelisin. Kanımca eski olduğu için analogtur. DVI dijital çıkıştan DVI analog girişe görüntü gidiyor mu emin değilim ama gitmediğini düşünüyorum. Tavsiyem DVI aktif dönüştürücü almanızdır.

Monitörümdeki DVI girişi Ekran Kartındaki DVI-D ben bunu biraz araştırırım. Peki VGA girişini kullanmak istesem nasıl bir dönüştürücü önerirsiniz?
Pasif ve aktif dönüştürücü nedir?
Monitörümdeki DVI girişi Ekran Kartındaki DVI-D ben bunu biraz araştırırım. Peki VGA girişini kullanmak istesem nasıl bir dönüştürücü önerirsiniz?
Arkadaşlar çözdüm herhalde. Ekran Kartım DVI-D girişine sahip. Monitörümde DVI-D herhalde ama emin değilim.
indir.png
20200202_131748.jpg

Yani bir DVI-D kablosu alsam yeterli mi?

Son düzenleme:

Arkadaşlar çözdüm herhalde. Ekran Kartım DVI-D girişine sahip. Monitörümde DVI-D herhalde ama emin değilim.Eki Görüntüle 495689Eki Görüntüle 495691

Yani bir DVI-D kablosu alsam yeterli mi?
DVI-D digital bir çıkış.
VGA'ya vs dönüştürmeden direk olarak varsa DVI portuna yoksa da HDMI'ı DVI-D'e pasif(içerisinde aktif dönüşüm yapan bir mikro kontrolcü olmayan) olarak dönüştüren kabloları kullanarak bağlayabilirsiniz.

DVI-D digital bir çıkış.
VGA'ya vs dönüştürmeden direk olarak varsa DVI portuna yoksa da HDMI'ı DVI-D'e pasif(içerisinde aktif dönüşüm yapan bir mikro kontrolcü olmayan) olarak dönüştüren kabloları kullanarak bağlayabilirsiniz.
Özür dilerim ama aktif dönüşüm yapan ve içinde mikro kontrolcü olmayan dönüştürücüyü anlamanın yolları var mı? Çünkü sitelerde yazmıyorlar.

Özür dilerim ama aktif dönüşüm yapan ve içinde mikro kontrolcü olmayan dönüştürücüyü anlamanın yolları var mı? Çünkü sitelerde yazmıyorlar.
Genelde ara parça gibi olan ve biraz kaba olanların içerisinde oluyor ancak kesin olarak anlamanın en iyi yolu. Analogdan Dijitale veya Dijitalden Analoğa dönüşüm yapanların içerisinde oluyor.
Eğer HDMI to DVI-I dönüştürücü yazıyorsa kesinlikle içerisinde aktif bir dönüşüm yapıyordur.

1580640200320.png

Bu şekilde olanlar genelde pasif dönüşüm kapan kablolardır.

1580640282405.png

Veya bu şekilde olan ara parçalar var ancak kullanmanızı önermem.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı