Rehber Yeni bir bilgisayara hangi programları yüklemeniz gerekir?

😂
Güzel ve iyi bir rehber. :)
Çok teşekkür ederim. 😇
Ekleme yapmak isterim. YouTube vs. işleriyle uğraşıp lisanslı ürün almak istemeyenler için:

-Davinci Resolve
-GIMP
-Audacity

üçlüsünü öneririm.
Ekleme yaptığınız için teşekkür ederim. Audacity alanında gerçekten çok başarılı bir programdır. Davinci Resolve yerine OpenShot programını, GIMP yerine ise Krita programını da kullanabilirler. En yakın alternatifleri olarak gözükmektedirler.
Emülatör belki lazım olur. MEmu tercihimdir.
Emulator programı önerdiğiniz için teşekkür ederim. Memu yerine Bluestacks'de kullanabilirler. En bilindik emulatorler arasındadırlar.

Bence Memu daha kullanışlı ve rahat. Kendi sitelerinde böyle bir karşılaştırma var. Ne kadar doğru bilmiyorum.

Dosya Ekleri

• 1587650944406.png
    1587650944406.png
    4,2 KB · Görüntüleme: 117
  • 1587650956005.png
    1587650956005.png
    4,4 KB · Görüntüleme: 122
Ekleme yapayım.
OSB kullanmak isteyenler Linux ortamında da kullanabilirler.

Windows10 yerleşik fotoğraf görüntüleyici kadar lanet bir görüntüleyici görmedim. Bilgisayara format attığımda yüklediğim ilk uygulama Honeyview çok basit çok hızlı çok güçlü fotoğraf görüntüleyicisi. Şifrelenmiş .rar dosyalarının içerisindeki fotoğrafları slayt şeklinde veya sıralı şekilde görebilme desteği sunuyor. Başka hiçbir uygulama da winrar ile sıkıştırılmış fotoğrafları ayıklamadan sıralı şekilde izleyemezsiniz.
honeyview.jpg

Bilgisayarınızda oyun oynamıyorsanız standart notebook veya masaüstü kullanıcısıysanız, işlemci, Anakart, GPU sıcaklıklarını ölçen ve grafiksel log tutan 1MB boyutunda open source hardware monitör bunu kullanabilirsiniz. Masaüstü widget desteği mevcut. Open Hardware Monitor - Core temp, fan speed and voltages in a free software gadget
Open Hardware Monitor.jpg

Microsoft Paint'e alternatif hafif basit kullanımı kolay ama daha güçlü bir uygulama biliyor musun?
Gimp deme o hiç hafif değil. Photoshop gibi kullanımı zor.

@Lindows rehberimize ekleme yaptıığınız için çok teşekkür ediyorum. Honeyview programını ilk defa duydum. Hemen deneyeceğim.
Gimp deme o hiç hafif değil. Photoshop gibi kullanımı zor.
Gerçekten de GIMP kullanmak biraz zahmetli ve yükleme boyutu da alternatiflerine göre biraz daha fazla. Kullanımı da karmaşık. GIMP yerine daha çok Krita programını öneririm.

Müzik yayın programlarına ben de bir ekleme yapayım: Tidal. İçeriğinde birçok şarkı bulunuyor ve bu şarkıların bir kısmı Master diye adlandırılan çok yüksek kalitede müzik deneyimi sunuyor. Tidal kalite konusunda Spotify ve Apple Music'i tek geçer.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı