Merhaba, ben üniversitede 1. sınıf bilgisayar mühendisliği öğrencisiyim. Gerçekten "mühendis" olmak için icraatlerde bulunmak istiyorum. Öncelikle şu "kendini geliştirme"nin neme nem bir şey olduğunu büyüklerimizden öğrenmek isterim. Kendi başımıza tonlarca kurs alıp not etmek, pratikler yapmak ve kendimizi teçhiz etmek; kendini geliştirmek midir? Yoksa sadece teşhir edebileceğimiz/kanıtlayabileceğimiz-gösterebilceğimiz değerlere(sertifika, iş deneyimi vb.) Sahip olmak mıdır? Hangisi, nerede önem kazanır? Ayrıca okurken çalışabileceğim, veya maddi gelir(malum öğrenciyiz) sağlayabileceğim alanlar, konular, projeler hakkında bilgisi olan varsa duymak isterim. Cevap taleplerime karşılık cevaplayanlar için şimdiden teşekkürler.
Bir muhendisin bilmesi gereken konulari bilmek icin elinden geleni yapmak ve bununla yetinmeyip yeni teknolojileri takip etmek, seminerlere katilmak, yayimlanan makaleleri okumaktir kendini gelistirmek.
X okuluna gideyim, mezun olayim ve isime bakayim degil. Meslegine sahip cikip onunla olene kadar gitmektir.
Youtube'da video izlemeden once videodaki eleman kimmis, ne basarmis ki ne anlatabilecek diye acip bakarsin ornegin, harcadigin zamana degecek mi degmeyecek mi diye.
Yabanci kaynaklardan alip Turkce'ye ceviren ve agzi duzgun laf yapan "Yazilimci/Egitmenim" diye dolanan Udemy tipleri var. Piyasada kazanacagindan cok daha fazlasini bebelere hello world ogreterek kazaniyorlar.
Eger iyi bir muhendis olmak istiyorsan bir defa kurs/sertifika gibi seyleri aklindan cikar. Bunlar zaten muhendis olamayanlarin avuntulari.
Temel calculus, lineer cebir, kesikli matematik, istatistik, diferansiyel denklemler, temel circuit / logic board egitimi ( ucundan donanim ), isletim sistemi mimarisi, network/kriptografi, yapay zeka ~ turing machine ~ automata teorileri, yazilim gelistirme prensipleri ve yaklasimlari, programlama dili paradigmalari ve kapanis -> Temel bilgisayar muhendisinin cok cok iyi bilmesi gereken bunlar. Bunlari bildikten sonra o kursta ders veren adami dinlemek senin icin zaman kaybi olacak zaten, if-else anlatmasi 45 dakika suruyor. Acip formal dokumandan saniyeler icinde anlarsin, aradigini bulursun, gerekirse eksigini de sen tamamlarsin. Typescript gibi dillerin ortaya cikisi bu zaten.