Yeni çıkacak Türkçe getirmeyen oyunlara boykot yapmak

Lehçe diye küçümsediğin dil eski ismi Lehistan olan Polonya. Adamlar CP77, Witcher ile tanınıyor ve sektörde bizim oldukça üstümüzdeler.
"Polonyaca" dememi mi bekliyordun ki böyle bir bilgilendirme gereği duydun bilmiyorum. Nüfus olarak yarımızdan daha az olmalarına rağmen birçok oyunda Lehçe olmasına rağmen çok az oyunda Türkçe dil desteği var.

Merhaba arkadaşlar. Yeni çıkacak (mesela GTA 6, MGS 3 remake vs.) Oyunlara eğer firmalar Türkçe getirmezse boykot yapalım da firmalar akıllanıp Türkçe getirsin. Bunu aşağıda tartışalım.

Boykot dünyanın en boş işidir. Cidden Rockstar'ın bundan etkileneceğini mi düşünüyorsun. Adamlar milyon dolarlar harcayıp etkinliklere katılmıyor Türkler için mi uğraşacaklar. Diğer ülkelerden daha az kazandırdığımız ortada. GTA'yı her ne kadar sevsekte oyun kültürümüz çok dar, ekonomimiz iyi değil. Adamlarda bizde iştah görmüyor. Kâr ettiririz ama bu Take - Two dediğin şirket en kapitalist şirket belki de. Yani sizin boykot yapmanız durumu daha kötüye sürükleyecek.

Eğer firmalar Türkçe getirmezse boykot yapalım da firmalar akıllanıp Türkçe getirsin. Bunu aşağıda tartışalım.

Sam Houser: Aga bu Türkler oyun almıyor ya.
Zelnick: Aaaa olamaaz, oradan çok iyi kâr etmeliydik, ne yapacağız şimdi hemen Türkçe dil desteği getirin!

Sen kâr etmeyeceğin sokakta tezgah açar mısın?

"Polonyaca" dememi mi bekliyordun ki böyle bir bilgilendirme gereği duydun bilmiyorum. Nüfus olarak yarımızdan daha az olmalarına rağmen birçok oyunda Lehçe olmasına rağmen çok az oyunda Türkçe dil desteği var.
Nüfusun yüksek olması ne alaka?
Polonyaca demeni beklemiyordum çünkü bir çok insan Lehçe dilini kabile dili sanıyor.
Adamlar AAA seviyesinde Amerika'ya rakip oyunlar yapıyor, sektörde biliniyorlar.

"Polonyaca" dememi mi bekliyordun ki böyle bir bilgilendirme gereği duydun bilmiyorum. Nüfus olarak yarımızdan daha az olmalarına rağmen birçok oyunda lehçe olmasına rağmen çok az oyunda Türkçe dil desteği var.

Çünkü adamlar her sektörde senin ülkende ampule basıyor bu yüzden Türkçe yok.

Satın alırsan, para harcarsan, ülkende ciddi bir oyuncu topluluğu olusturursan oyunları kendi dilinde görürsün. 20 yıldır oyun oynuyorum ilk defa bu son yıllarda görüyorum bu kadar çok oyunun Türkçe geldiğini. Bunun tek sebebi yeterli satın alımdir. Gerisi boş.

"Polonyaca" dememi mi bekliyordun ki böyle bir bilgilendirme gereği duydun bilmiyorum. Nüfus olarak yarımızdan daha az olmalarına rağmen birçok oyunda lehçe olmasına rağmen çok az oyunda Türkçe dil desteği var.

Nüfus olarak yarımızdan azlar ama oyun satın alıyorlar. Türk sektörü "Torrent'ten" oynarım mantığıyla devam ederse Türkçe dil destekli oyunlar görmemiz biraz zor olacak doğrusu.

Neden boykot ediyoruz ?
Bunun yerine topluca bunu talep ede biliriz Twitter, mail yoluyla, steam yorumları ile bunu dile getire biliriz :)

Baskı yapılırsa bence Türkçe alt yazı ekleye bilirler. Bir şey kaybetmeyiz ne yapacak oyunu Türkiye'de satışını durduracak halleri yok ya :D

Merhaba arkadaşlar. Yeni çıkacak (mesela GTA 6, MGS 3 remake vs.) oyunlara eğer firmalar Türkçe getirmezse boykot yapalım da firmalar akıllanıp Türkçe getirsin. Bunu aşağıda tartışalım.
Sence neden FC 26'ya Türkçe spiker geldi?
Neden stadyum, forma, yüz modellemeleri ve geri kalan her şeyi lisansı alınan 18 kulüpten 3 tanesi Türk? Partner biziz.
Ayrıca Trendyol Süper Lig'inde tüm lisansları alındı.

Türkiye'de ki oyuncu topluluğunun en çok satın aldığı ve en çok para yatırdığı oyun serisi olabilir mi?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı