Yeni Dizüstü Bilgisayar Kullanılırken Nelere Dikkat Edilmeli?

Eyes

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba iyi akşamlar herkese. Bugün Monster Abra A5 V13.1.3 dizüstü bilgisayarının siparişini verdim. Bu dizüstü bilgisayarın mümkün olunan en uzun ömürlü ve performanslı olması için indirebileceğim program veya programlar ve dizüstü bilgisayarın kullanımı sırasında dikkat etmem gerekenler hakkında bilgi verir misiniz?

Temiz kullanmanız 1 ayda içli dışlı temizleme yaparsanız sorun olmaz öyle bilgisayarım olsa emin olun haftada bir bakımını yapardım program olarak PC nin ömürüyle alakası olduğunu düşünmüyorum .

Temiz kullanmanız 1 ayda içli dışlı temizleme yaparsanız sorun olmaz öyle bilgisayarım olsa emin olun haftada bir bakımını yapardım program olarak PC nin ömürüyle alakası olduğunu düşünmüyorum .
Acaba bilgisayarın içini hayatı boyunca açmamış biri bilgisayarını temizleyebilir mi.Bende de Abra A5 v13.3 var 6 ayda bir Monster servisine göndermeyi planlıyordum.

@Silinen üye inşallah sizin daha iyi bir bilgisayarınız olur. Elimden geldiğince yapmaya çalışacağım. Program olarak demek istediğim örnek olarak MSI Afterburner vb. gibi bilgisayarda kullanabileceğim yararlı programlardan bahsetmeye çalıştım.
@Uğur Ç. batarya kullanımına neler yaparak dikkat edebilirim ? Yanlış bilmiyorsam bilgisayar prize takılıyken oyun vb. oynarsam batarya kullanılmaz ve bataryanın ömrü uzar aynı zamanda daha performans alırım diye bir yazı okumuştum.

Yanlış bilmiyorsam bilgisayar prize takılıyken oyun vb. oynarsam batarya kullanılmaz ve bataryanın ömrü uzar aynı zamanda daha performans alırım diye bir yazı okumuştum.
Evet bataryanın ömrünü uzatmış olursun fakat bataryasız kullanımda da elektrik kesintisi gibi durumlarda cihazın zarar görebilir.

En basitinden sağa sola vurmamaya dikkat etmek ve bilgisayarın fanları hızla dönerken bilgisayarı yerinden kaldırmamak ve darbe almamasını sağlamak ömrünü uzatır. Ayrıca 6 ayda bir denildiği gibi servise yollayın temizlik yapsınlar.
Bilgisayarı yerinden kaldırmamak demişsiniz ama ben 2 köşesine kitağ koyuyorum hava akışını kolaylaştırsın diye.Sorun olmaz demi?

Bu konuda SSD ile ilgili yapılacak ayarlar var. SSD nizin ömrünü çok harcamamanız ve verimliliği arttırmak için güzel bir rehber.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı