Yeni ekran kartına geçilmesine rağmen performansta değişiklik yok

voltr

Femtopat
Katılım
28 Ağustos 2022
Mesajlar
7
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
RAM
16GB Ram
SSD veya HDD modeli
500gb m2 ssd, 4tb hdd
Ekran kartı
Palit RTX3060 Ti
İşlemci
i7-6700k
Selam, burada birkaç gün önce konu açmıştım, ekran kartı konusunda. Yeni kartım geldi DDU yapıp taktım PC'ye. Güncellemelerini yaptım kartın. Sonra bir CP2077'de bir değerlere bakayım dedim darboğaz için, baktım işlemci hemen 100 derece oluyor. Hemen gidip bir macun alıp değiştirdim artık 70-90 arası dolaşıyor. Öyle aman aman bir darboğaz yok işlemciyle CP2077'de ekran kartı %97 işlemci %60-70, şehir içi ekran kartı %85-95 işlemci %95-100 arası değişiyor. Benim sıkıntım şu görüntü bana eskiden oynadığım 1050 Ti'la aynı gibi geliyor. Görüntü net değil CP2077'de denedim BF2042'de denedim Codmw'de denedim ama görüntü bir garip 1050 Ti'da aldığım görüntüyü Ultra RTX On'da alıyor gibiyim. Çok nadir ama açık dünya oyunlarında dolaşırken tık takılıyor. Şu an monitörden veya oyunları HDD'ye kurmamdan şüpheleniyorum.

Monitör: Lenovo 60Hz 1080p.
Yardımlarınızı bekliyorum dostlar.
+YouTube'da da kalitesiz gözüküyor video.
 
Son düzenleme:
Kusura bakmayın belirtmeyi unutmuşum bahsettiğim değerler ısı değil çalışma yüzdeleri.
Ekran kartı thermal throttle yediği için olur mu acaba? O sıcaklıkların 70 derece falan olması lazım işlemci ve ekran kartı için de.

Bilgisayarda oynarken aldığım ekran görüntüsünü maille kendime gönderdim, telefondan açtım grafikler çok iyi duruyor. Benim monitörden gördüğümle alakası yok.
 
Akıcı olması lazım sorunsuz kasa sogutması iyi mi 1050 Ti yın 3katı güçlü birkart 8K bile oyun açar bu nasıl iş.
Kasanın soğutmasına çok iyi diyemem, işlemci üzerinde kutusundan çıkan soğutucu var. Ekran kartı 60 dereceyi geçmiyor. İşlemci genellikle sıcak çalışıyor ama ekran kartını tam verimle kullanıyorum. Sorunum akıcılıkta değil oyun akıcı ama böyle grafikler sanki kenar yumuşatma yokmuş gibi oyunda çok kalitesiz duruyor.
Şuan ekran görüntüsünü aldım her şey güzel gözüküyor telefondan. Ama oyunu oynadığım pcden izleyince grafikler blurlu gibi. Birazdan monitörden telefonla fotoğraf çekip atayım o zaman daha iyi anlarsınız.
unnamed.png


İlk defa değerlere bakıyorum darboğaz olur mu diye. Muhtemelen 1050ti varken de işlemci bu sıcaklıkta çalışıyordu. (Ben sıcaklığı ölçen aletin sorunlu olduğunu düşünüyorum.)
 
NVIDIA denetim masasından bakın bir de.
Evet denetim masasını açtım orda da kalite moduna çevirdim. Acaba sorun monitörde olabilir mi? Başka monitöre taktım ikisi de 27 inç 1080p 60hz yine aynı sorun. Mesela youtube'dan video açıyorum cp2077 ultra grafikler orda da aynı şekilde kalitesiz duruyor iki monitörde de. Ama aynı videoyu aynı kalitede telefondan açıyorum kaliteli gözüküyor. Acaba 1080p'den yüksek bi monitör mü satın almalıyım?
 

Geri
Yukarı