Yeni ekran kartlarının fazla güçlü olması

Mr.ery

Hectopat
Katılım
19 Ekim 2020
Mesajlar
2.389
Çözümler
2
Evet arkadaşlar, sorum başlıktaki gibi. Şu an 4080 ekran kartı 4K'da darboğaz yapmaya yakın 2 yıl gibi bir süre içinde 5 bin serisi çıkacak ve muhtemelen 8K isteyecek. Bu ekran kartları o zaman ne yapacağız? Belki de 8K'da darboğaz yapacak ama 8K monitörler hem pahalı hem de Hz değerleri düşük gecikme süreleri yüksek. Peki RTX 5000 serisi çıkınca ne olacak?
 
Evet arkadaşlar, sorum başlıktaki gibi. Şu an 4080 ekran kartı 4K'da darboğaz yapmaya yakın 2 yıl gibi bir süre içinde 5 bin serisi çıkacak ve muhtemelen 8K isteyecek. Bu ekran kartları o zaman ne yapacağız? Belki de 8K'da darboğaz yapacak ama 8K monitörler hem pahalı hem de Hz değerleri düşük gecikme süreleri yüksek. Peki RTX 5000 serisi çıkınca ne olacak?
Onlara özel monitörler üretirler?
 
Dlss 3 teknolojisi darboğazları engelliyor diye biliyorum. Üstüne üstlük teknoloji gün geçtikçe ilerliyor ekran kısmında da böyle olmalı.
 
Sanmıyorum çünkü şu an bununla ilgili ufak bir ilerleme bile yok ayrıca bu işler kolay değil 1 2 yıl gibi bir sürede 144Hz 1ms bir 8K monitör çıkarabileceklerini sanmıyorum.

4 -5 yıldan fazladır belki daha da fazladır 8K monitörler çıktı fakat talep olmadığı için gölge altında kaldı yani 144Hz 8K kolay bir olay önemli olan bunu alacak insanlar.
 
Son düzenleme:
8K, 1-2 yıldır profesyonel sektörde yaygınlaşmaya başladı. Oyun sektöründe yaygınlaşmasına daha çok var. 4K bile 1-2 yıldır oyun sektöründe (üst segmentte) yaygın. RTX 4090 oyunculardan ziyade yayıncılar ve profesyoneller (yüksek yapay zeka gücü gerektiren bilimsel çalışmalar mesela..) için. Zaten baktığınızda RTX 4080, 8K'da RTX 4090 kadar iyi değil. Buradan da anlayabileceğimiz üzere 8K'nın oyun sektöründe yaygınlaşmasına daha çok var. Ne zamanki Nvidia'nın profesyoneller değil, oyuncular alsın diye ürettiği ekran kartları (yani sonunda 90 değil 80 ve aşağısı olan ekran kartları. Örn: RTX **80, RTX **70) 8K'da oyunları 120FPS üzerinde çalıştırabilecek duruma geldiğinde 8K 120hz ve üstü yenileme hızlarını veren monitörlerinin arttığını göreceğiz. Ancak 4K 120hz+ monitörler gibi, 8K 120hz+ monitörlerinde yaygınlaşması uzun süre alacak. Fiyatlandırma konusunda nasıl olacak pek bir öngörüm yok. Ancak ilk olarak üst segment oyuncuların bu monitörlere ve işlemcilere yöneleceği şüphesiz bir gerçek. Kısacası bunları düşünmek için erken gibi geliyor bana. Nvidia gibi dev şirketler kendilerini yok etmeyecek ve insanları isyan ettirmeyecek yenilikler yapacaktır.
 
8k, 1-2 yıldır profesyonel sektörde yaygınlaşmaya başladı. Oyun sektöründe yaygınlaşmasına daha çok var. 4K bile 1-2 yıldır oyun sektöründe (üst segmentte) yaygın. RTX 4090 oyunculardan ziyade yayıncılar ve profesyoneller (yüksek yapay zeka gücü gerektiren bilimsel çalışmalar mesela.) İçin. Zaten baktığınızda RTX 4080, 8K'da RTX 4090 kadar iyi değil. Buradan da anlayabileceğimiz üzere 8K'nın oyun sektöründe yaygınlaşmasına daha çok var. Ne zamanki NVIDIA'nın profesyoneller değil, oyuncular alsın diye ürettiği ekran kartları (yani sonunda 90 değil 80 olan ekran kartları. Örneğin: RTX **80, RTX **70) 8K'da oyunları 120FPS üzerinde çalıştırabilecek duruma geldiğinde 8K 120Hz ve üstü yenileme hızlarını veren monitörlerinin arttığını göreceğiz. Ancak 4K 120Hz+ monitörler gibi, 8K 120Hz+ monitörlerinde yaygınlaşması uzun süre alacak. Fiyatlandırma konusunda nasıl olacak pek bir öngörüm yok. Ancak ilk olarak üst segment oyuncuların bu monitörlere ve işlemcilere yöneleceği şüphesiz bir gerçek. Kısacası bunları düşünmek için erken gibi geliyor bana. NVIDIA gibi dev şirketler kendilerini yok etmeyecek ve insanları isyan ettirmeyecek yenilikler yapacaktır.

5090 ile 8K'da sıkıntısız birçok AAA oyunlarında 60 80 FPS DLSS ile de 120 civari FPS elde edeceğiz gibi geliyor bana.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı