Yeni iPhone 17 serisini nasıl buldunuz?

Yurtdışı almayı düşünüyorum, fakat fiziki çift sim olmayacakmış diye duydum. E-sim olsa bile 4+4 ay kullanabiliyor muyuz acaba?

Yurtdışı almayı düşünüyorum, fakat fiziki çift sim olmayacakmış diye duydum. E-sim olsa bile 4+4 ay kullanabiliyor muyuz acaba?
Apple'ın sitesinde yazana göre 17 ve 17 Pro, nano-Sim ve eSim ile gelecekmiş. Yani 4 ay fiziksel, 4 ay da eSim kullanabilirsiniz. Ama iPhone Air modelinde, "İki aktif eSIM; sekiz veya daha fazla eSIM alabilir" şeklinde belirtilmiş.

1757447260603.png

Yurt dışı almayı düşünüyorum, fakat fiziki çift SIM olmayacakmış diye duydum. E-SIM olsa bile 4+4 ay kullanabiliyor muyuz acaba?

Çift fiziki SIM ile geliyor diye biliyorum sadece Air modelde yok çift fiziki SIM

Bence güzel çıkış yapan bir seri oldu. Kullanıcı incelemelerini görmek lazım ama ben beğendim.

Ben de beğendim. Nihayet 15 ve 16 serilerinin tanıtımlarından sonra heyecan verici daha doğrusu ihtiyaç haline gelen özellikler eklendi artık.
iPhone 17: 120 Hz ekranın gelmesi ihtiyaçtı ve üstüne 3000 nit parlaklığı düz modele de vermeleri şaşırttı. Geniş açı kamerasının 48 MP'e çıkacağını beklemiyordum o da beni şaşırttı. Ön kameraya da el atmışlar. Bence ilk defa gerçekten alınabilir bir düz model olmuş.
iPhone Air: Titanyum malzemenin bunda olması ve kenarlarının parlak olması yani tıpkı paslanmaz çelik kasalı eski Pro serilerindeki gibi olması harika durmuş. A19 Pro çipi vereceklerini tahmin etmezdim, beni şaşırttı. Zariflik konusunda ve renk seçenekleri konusunda çok güzel dursa da o fiyat etiketi benim gözümde çok olumsuz. Özellikle kadınlara hitap eden bir model gibi geldi bana.
iPhone 17 Pro / 17 Pro Max: Sızıntılarda olması beklenen neredeyse her şey oldu. Hatta sızıntılardaki lacivert ve turuncu rengi resmen tonuna kadar aynı şekilde çıktı. Ancak renk seçeneklerinde natural yani gri ve siyah renk gibi çok temel renkler neden kalkıp sadece 3 renkte bırakıldı anlamadım. Gerçek bir zıplama oldu ve 17 Pro ile 17 Pro Max arasına donanımsal anlamda hiçbir fark koymamaları beni mutlu etti. Yansıma önleyici ekranı 256 GB depolamalara vermeyip misal veriyorum 512 GB veya 1 TB gibi modellere özel yapsalardı iPad gibi şaşırmazdım ama yapmamışlar. Bu da beni olumlu anlamda yanıltan gelişme oldu. Apple olunca konu insan ürküyor. Özellikle 17 Pro'da bataryada güzel gelişmeler olmuş. 14 Pro'ya göre kağıt üstünde 9-10 saat farklar var ve Pro Max ile pil farkı anlamında makas kapanmış. Büyük ihtimalle 17 Pro'yu bu ay sonu gibi sipariş edeceğim.

Ben de beğendim. Nihayet 15 ve 16 serilerinin tanıtımlarından sonra heyecan verici daha doğrusu ihtiyaç haline gelen özellikler eklendi artık.
iPhone 17: 120 Hz ekranın gelmesi ihtiyaçtı ve üstüne 3000 nit parlaklığı düz modele de vermeleri şaşırttı. Geniş açı kamerasının 48 MP'e çıkacağını beklemiyordum o da beni şaşırttı. Ön kameraya da el atmışlar. Bence ilk defa gerçekten alınabilir bir düz model olmuş.
iPhone Air: Titanyum malzemenin bunda olması ve kenarlarının parlak olması yani tıpkı paslanmaz çelik kasalı eski Pro serilerindeki gibi olması harika durmuş. A19 Pro çipi vereceklerini tahmin etmezdim, beni şaşırttı. Zariflik konusunda ve renk seçenekleri konusunda çok güzel dursa da o fiyat etiketi benim gözümde çok olumsuz. Özellikle kadınlara hitap eden bir model gibi geldi bana.
iPhone 17 Pro / 17 Pro Max: Sızıntılarda olması beklenen neredeyse her şey oldu. Hatta sızıntılardaki lacivert ve turuncu rengi resmen tonuna kadar aynı şekilde çıktı. Ancak renk seçeneklerinde natural yani gri ve siyah renk gibi çok temel renkler neden kalkıp sadece 3 renkte bırakıldı anlamadım. Gerçek bir zıplama oldu ve 17 Pro ile 17 Pro Max arasına donanımsal anlamda hiçbir fark koymamaları beni mutlu etti. Yansıma önleyici ekranı 256 GB depolamalara vermeyip misal veriyorum 512 GB veya 1 TB gibi modellere özel yapsalardı iPad gibi şaşırmazdım ama yapmamışlar. Bu da beni olumlu anlamda yanıltan gelişme oldu. Apple olunca konu insan ürküyor. Özellikle 17 Pro'da bataryada güzel gelişmeler olmuş. 14 Pro'ya göre kağıt üstünde 9-10 saat farklar var ve Pro Max ile pil farkı anlamında makas kapanmış. Büyük ihtimalle 17 Pro'yu bu ay sonu gibi sipariş edeceğim.
Bence de çok güzel cihazlar, özellikle 17’nin özelliklerini beğendim. Pro gerçekten Apple’ın tanıttığı gibi pro sınıf bir cihaz olmuş. Gerek kamera özellikleri gerek işlem gücü bakımından, kamerayı Koray Birand zaten çok güzel anlattı.
Artık Apple önerirken düz model alınmaz devri kapandı. Bence her anlamıyla güzel bir cihaz olmuş.

Son düzenleyen: Moderatör:
Güzel ama pahalı.

iPhone 16e 128 GB - 41 bin TL'ye var.
iPhone 17 256 GB - 78 bin TL.

Evet tasarımı güzel, 120Hz de gelmiş, kameradada gelişme var ama 16e varken ben gidip 2 katı parayı verip iPhone 17 almam

Bence de çok güzel cihazlar, özellikle 17'nin özelliklerini beğendim. Pro gerçekten Apple'ın tanıttığı gibi Pro sınıf bir cihaz olmuş. Gerek kamera özellikleri gerek işlem gücü bakımından, kamerayı Koray Birand zaten çok güzel anlattı.
Artık Apple önerirken düz model alınmaz devri kapandı. Bence her anlamıyla güzel bir cihaz olmuş.

iPhone 17 artık alınır bir telefon olmuş, katılıyorum ancak rakipleri 75.000 TL- 80.000 TL civarlarına son model amiral gemilerini sunuyor. Yani fiyatının biraz daha önümüzdeki aylarda düşmesini beklemek daha mantıklı olacak gibi. Eğer ki fiyatı 65.000 TL- 70.000 TL arasında bulunabilir seviyeye gelirse çeşitli kampanyalar ile o zaman daha mantıklı olacaktır. Önümüzdeki aylarda ben ihtimal veriyorum bu durumun olmasına.

Baz model iPhone 17 güzel geliştirmelerle gelmiş. Üstelik yurt dışı fiyatı geçen yılki fiyatla aynı tutulmuş. İyi satacaktır. Diğerleri ilgimi çekmedi.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı