Yeni kullanıcılara dağıtım önerisi

@Arsenik şimdi bir sıkıntı daha var... Ben Ubuntu'yu nasıl kaldırabilirim? Sadece Ubuntu'nun kurulu olduğu bölümü silmem yeterli olur mu? Ayrıca Dual Boot kullanıyorum ve bilgisayar açılırken hangi işletim sistemini kullanacağımı Windows değil Ubuntu soruyor. Siyah bir komut istemi gibi bir ekran geliyor ve bana seçenekleri sunuyor.

@Arsenik şimdi bir sıkıntı daha var... Ben Ubuntu'yu nasıl kaldırabilirim? Sadece Ubuntu'nun kurulu olduğu bölümü silmem yeterli olur mu? Ayrıca Dual Boot kullanıyorum ve bilgisayar açılırken hangi işletim sistemini kullanacağımı Windows değil Ubuntu soruyor. Siyah bir komut istemi gibi bir ekran geliyor ve bana seçenekleri sunuyor.
Öncelikle sanırsam GRUB ekranından bahsediyorsanız zaten öyle olmalı bir sorun yok.
Kaldırma sorunuza gelecek olursak bölümleri silmelisiniz burada bir rehber var.

Eski sistemler ve ilk kullanıcılar için Linux Mint XFCE, Linux Lite, Zorin OS Lite kullanılabilir. İyi bir sistem ve SSD varsa DDE masaüstü olan UbuntuDDE ve Deepin OS güzel olur. Farklı bir masaüstü için KDE ve Elementary OS güzel bence. Linux'e alışkın arkadaşlar Manjaro kullanabilirler, o da baya başarılı.

Linux Mint Cinnamon'da sorun yaşadım, bug olabilir. Sistem belli bir süre sonra kendini sıfırlıyor ve ilk kurulu haline dönüyor, Nvidia driverlarını indiremiyorum, Decode failed, Kernel Panic falan. Neyse, şimdi Debian kuracağım onda da sıkıntı yaşarsam Kubuntu'ya onda da sıkıntı yaşarsam illedelinux'a geçeceğim.

OS-Uninstaller

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı