Yeni nesil neden geri?

Her şeyi TikTok'a bağlamak mantıklı değil. Bir onların çektiği videolara bak, bir de bizimkilerin çektiği videolara. Aradaki dağlar kadar fark anlamana yardımcı olacaktır.

İyi içerikler yapanlar var ama cidden cringe içerikte çok fazla, zaten yabancılardan titktoku ciddi şekilde eleştiren kesim olması da bu yüzden. Her şeyi tiktoka bağlamak doğru olmaz ama sosyal medyanın Türkiye hariç yerler de en fazla IQ düşüren etken olduğunu düşünüyorum.(Türkiye hariç dedim çünkü Türkiye'nin eğitimi kötü zaten, TikTok falan tuzu biberi oluyor)
 
Kişinin kendini ile alakalı da bence hocam. Mesela bizden önceki nesillerin gençliğine ve yetişkinliğe baktığın da çok zor şartlar da büyümelerine rağmen Z kuşağının çoğunluğundan çok daha iyi ahlaklı, edepli, vb. daha iyi olduğunu görürsünüz. Eskiden ana baba korkusu vardı mesela saldım çayıra mevlam kayıra yapılsaydı bile çocuklar anne babalarının sözlerini dinlerlerdi. Şimdi çocuklar salınmasa bile laf dinlemiyorlar.
Ben annem ile 38, babam ile 44 yaş fark var aramda. Annem ve babamda hayatlarını zorluklarla kazanmış insanlar. Özelliklede babam hayatını çok zor dönemlerden geçmiş birisi olmasına rağmen hiçbir zaman insanlara karşı kötü düşürecek şeyler yapmaz. Annemde babamda edebiyata düşkündür ki belki benim neslimden farklı olmamı sağlamalarının sebebi de budur.


Neden varolduklarını düşünmemiş, geçmişini merak etmemiş, edebi ve altında yatan anlamlar manasında çok iyi eserleri olan şair ve yazarlarımızı okumamış kişiler YouTube'da saçma sapan videolar izliyorlar. Bunun sonucu olarak faydası olmayan, sadece çevresine zarar veren bireyler oluyorlar. Hayatlarında bir kere olsun aşkı okumamış ya da dinlememiş insanlar sevmeyi acizce buluyorlar. Sevmek insanın pürüzlerini ortaya çıkarır doğru ama sevdiğiniz kişi sayesinde o pürüzlerinizi törpülersiniz.


O yüzden sorgulayın.
 
Zaten her şeyi kafaya takmayan insanların oy vermesinden dolayı bu durumdayız, bilmem farkında mısınız ama.

Ülkeden kaçıp kurtulma imkanın yoksa hayatı kendine zehir etmeyeceksin. Zamanında çok kafaya taktığım siyasi sosyal aklına gelebilecek her türlü meselelerin hiçbiri istediğim gibi sonuçlanmadığı gibi daha beter hale geldiği ortada, artık ne yapılabilir hiçbir fikrim yok. Bir şeyleri düzeltmek için en tepeden başlamak gerekir. Çürüme en tepeden başlıyor. Bunun için gerekirse en dibi göreceğiz.
 
Hocam bunlar sorun değil. Ben Valorant oynarken 2 yaşındaki kuzenim gelip el hareketi çekiyor ve küfür ediyor. 2 yaşında. 2. ve ailesi çok terbiyeli olmasına rağmen.

2 yaşındaki kuzenın nasıl yanına geliyor ve rahat ol yanlışlıkla çekiyordur ne yaptığının farkında bile değil 2 yaşında sonuçta.
 

Geri
Yukarı