Yeni nesil neden olgun değil?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Konuyla alakasız olacak ama neden forumun %95'i cümlesinde "Hocam" kullanıyor?
 
Haklısınız hocam. Fikrinize saygım var. Fikriniz benle uyuşmuyor diye sizi vatan haini ilan etmem
Teşekkür ederim. Sözüm tam olarak size değil, tekrar belirteyim. Şu sağda solda yeni nesil çok tembel diye gezen, kahvehanelerden çıkmayan kesimden bahsediyorum.
 
Soru basit.

Neden olgun değiller? Neden birçoğu şımarık? Vakitlerini boşa harcıyorlar. Bu forum dışındakiler. Bu forumda olanlar genellikle olgun kişiler.

Ya arkadaş bir kişinin hiç mi vasfı olmaz? Akşama kadar vakitlerini çöp ediyorlar. Bir işle uğraşmak, bir hobiyle uğraşmak çok mu zor?
Olgun olmak istemiyorum. Şımarık olduğumu düşünmüyorum. Vaktimi boşa harcıyorum. Vasfım yok. Herhangi bir hobim yok maalesef. Gelecekte hobim/hobilerim olacaktır.
 
Bilmiyorum çikolatam, bende pandemiden önce öyleydim.

Geleceğimi kazanma ihtimalim var diyip düzeldim.
 
Hocam bakın,

Ben zamanı doğru kullanmayı şöyle tanımlarım: Yapılması gerekenler yapılır, kendine bir şeyler katarsın, sonra ne yapıyorsan yaparsın. En azından gece başını yastığa koyduğunda "bugünüm boş geçmedi" denilebilmeli.

Ben yapmam gerekenleri yapıyorum, kendime bir şeyler katıyorum sonra dinleniyorum. Konuyu gören birçok arkadaş herhalde "bütün gün" verimli vakit geçirilmeli anlamış.

Benim bahsettiğim kitle sabahtan akşama kadar vaktini öldüren ve her şeyde bencillik yapan, vasfı olmayan kitle.

Haklısınız hocam. Fikrinize saygım var. Fikriniz benimle uyuşmuyor diye sizi Vatan haini ilan etmem.

Kiminin hobisi sana vakit kaybı gelebilir onu düşündün mü mesela senin vakit kaybı dediğin şeyler neler? Çünkü pandemi çok şeyi değiştirdi mesela ben çok programlı bir insandım pandemi başlayınca oyunlara sardım mesela.Hatta hobilerim tamamen değişti.
 
Nesile değil yetiştirilme biçimine bağlı olduğunu düşünüyorum. Bence çocuklarının ayağı bile ağrısa bunu telefon, bilgisayar oynamasına bağlayan anneler gibi her şeyi kuşağa bağlamamak gerekir, sonra olay "Z kuşağı neden sevilmiyor?" gibi durumlara dönüyor.
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Geri
Yukarı