- Makaleler
- 5
Technopat ve diğer sitelerde sistem toplama videolarında bu konu dile getiriliyor. DDR5 bellek uyumu konusunda AMD geride malesef. AMD anakartlarının firmware güncellemeleri çok kritik düzeltme ve bellek için destekler içeriyor. AMD ürünleri çıkarıp kervan yolda dizilir mantığıyla ilerliyor gibi.Benim RAM'lerde EXPO yok. XMP var. Sıkıntısız kullanıyorum 7800x3D ile. Emin miyiz böyle bir durum olduğuna?
Bu tür bilgileri verince savunma psikolojisine geçen arkadaşlar var malesef. Bu firmaların hissedarı değiliz sonuçta, seçilen platformun dikkat edilmesi gereken ince noktaları vurguluyorum. Şu iyi bu kötü demiyorum. Yazılanları anlamaya bile engel oluyor bu psikoloji. Hepsiburada gibi sitelerde DDR5 RAM'lerin bazılarında AMD EXPO veya sadece EXPO yazdığını görürsünüz. Sonra Youtube veya Google ile AMD EXPO yazarsanız karşınıza içerikler çıkar. Intel 12. nesil ve sonrasında olan melez işlemciler için de Windows 11 öneriliyor. Performans çekirdeklerinin gerçekten güç isteyen program veya oyunlara yönlendirilmesi konusunda Windows 11 daha doğru iş dağıtımı yapıyor deniyor.