Yeni Nesilin Bilgisayarının Virüs Çöplüğü Olması

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bunlara iyilik yapmayacaksın işte abi. Çok yaşa Recephos Balthos!

Allah sabır versin Recep abi.
Gerçi Wolfteam'ye Riot'a ayda yüzlerce tl kaptıran insanların.
Orjinal almaması ironik.

En son Photoshop indirmiştim indirmez olaydım.
Şimdi 30 günlük deneme sürümünü kullanıyorum.
Not:Gezginlerden Coretemp'indirmeyin (y) Mümkünse gezginlerden bişiy de indirmeyin çünkü upload eden site değil kullanıcılar çoğu dosya hayırlı olmuyor.

11 sene olmus bilgisayarima virüs girmeyeli. Bu konuda deneyimliyim. Son virüs girdiginde tam 2 TB müzik arsivimin isimleri silinmisti...
Ahmet Kaya - Safak Türküsü isimli sarkinin adi af64gdst965?/4 - (ZTgd5r3ta9 falan olmustu...

O günden beri ne virüs ne bir sey girdi bilgisayarima nazar degmesin...
Bu konularda deneyimliyim. Windows Defender'den haric'de virus programi kullanmam. Bana yetiyor.
Neyi indirip, neyi indirmeyecegini ve Neye tiklayip, neye tiklanmiyacagini bilmesi lazim PC kullanicisinin bence.

Hepsi bu... :)

Zaten her virüs "Ben buradayımmm" diye bağırmaz.

Sinsice girip istediğini alan ve sessizce uzaklaşan tonlarca casus yazılım var. Windows Defender kullanıp da bu kadar iddialı konuşmak doğru değil bence.
İsterseniz size hemen kendi hazırlayacağım bir dosyayı yönlendireyim. 40 dolarına bahse varım ne Defender'in ne de sizin ruhunuz bile duymayacak :)

Son düzenleme:
Bu işin içinde olan birisi olarak bildiğim tek şey var. Eğer birisi kafasına koymuş ise bir yolunu bulup istediğini alır. Bu herkes için geçerli. Elden gelen şeyler var. Bunları yapmaktan başka çare yok. Virüsten korunmanın en iyi yolu bilindik ve temiz siteleri kullanmak en basiti. USB kullanır iken dikkat etmek. İnternet ortamı güvenilecek bir ortam değil bence. Sanal ortam. Kimse kimseyi tanımıyor. Her şey olabilir. Bundan sonra daha fazla dikkat etmek lazım.

Doğru söze ne denir. 11 yaşında kardeşim var ve bilgisayarı çöp sanırım. Kendi bilgisayarı çöp olsa neyse geçen babamın gündelik işlerini hallettiği bilgisayara da virüs bulaştırmış. Önce babamın sonra kardeşimin bilgisayarına format attım sonra kendi bilgisayarına yine virüs bulaştırdı. Diyorum ne yapıyorsun o kadar? Bana güvenilir Minecraft sitesi olmadığını o yüzden virüs bulaştığını söyledi :D Şaka gibi. Bir an dövmek istedim ama abi yüreği :(

Hocam. Zaten bir bilgisayar benim bile deilse elimden geldiğince antivirüs'ü yoksa kurmaya, ve ek yazılımlarla zararlıları temizlemeye çalışırım.

Denemekten zarar gelmez @BilgisayarKurdu yolla dosyayi cok cok format atarim. Bu konularda deneyimliyim... :)
Peki abicim aşağıdaki spoiler içerisinde link mevcut, tıkladığın anda iner zaten. İndirdiğin anda virüs algılar tabi antivirüs yakalarsa.
En güncel Free Avira'yı da yükleyip test edebilirsin, virüsü görmeyecektir şuan.
Mesela ben bu dosyayı şuan herkesle paylaştığım için dosyanın gizliliği kalmayacak. Aranızdan birinin sisteminde rapor edilse antivirüslere gelen yeni güncellemeler ile bu kodlar da zararlı yazılım olarak algılanmaya başlayacak.

Dosyayı yalnızca indirin, çalıştırmayın lütfen. Keylogger olduğu için kayıtlı şifreleri çalmaya odaklı bir program.

--Silindi---

Şuan güncellemeler ile ESET8 yakalamaya başladı mesela. Yeni bir stub kodlarsam yine güvenlik açığı yaratmış olacağım antivirüs yazılımları için.
Açıkçası ben bile şuan sistemimde zararlı bir yazılımın olup olmadığı konusunda %100 emin değilim.

İndirmesine izin verdi veya vermedi şeklinde dönüş yaparsınız.

Avira Antivirüs yakalıyor. Her şeyden önce Chrome indirmek istediğinize emin misiniz? şeklinde soruyor. İndirirken sarı ünlem işareti çıkıyor bu dosya zararlı yazılım olabilir diye.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı