Yeni RAM 2x8 çip üreticisinin farklı olması sorun yaratır mı?

llsMaiL

Hectopat
Yer
Ankara
Daha fazla  
Corsair 8 GB DDR4 2666 MHz RAM'im vardı Amazon üzerinden aynı RAM'dan 1 tane daha alıp 2x8 16 GB Dual channel RAM yaptım ancak CPU Z üzerinden baktıgım zaman çip üreticisi farklı oldugunu gordum bu sorun çıkartır mı?

1677253774111.png

1677253785257.png

1677253847816.png

Kullandığım normalde kullanmış olduğum RAM Micron üreticisine ait çip kullanıyordu yeni aldığım RAM nanya üreticisine ait herhangi bir sorun olur mu?

Dosya Ekleri

• 1677253688022.png
    1677253688022.png
    26,2 KB · Görüntüleme: 40
Sorun yoksa şuanda ilerde de çıkmaz. Bir dahaki seferine dikkat edin. Ve JEDEC profillerine de dikkat etmeden almışsınız, onlara da dikkat etmeniz lazım.

Sorun yoksa şuanda ilerde de çıkmaz. Bir dahaki seferine dikkat edin. Ve JEDEC profillerine de dikkat etmeden almışsınız, onlara da dikkat etmeniz lazım.
yani aldığım yerde öyle detaylı şeyler yazmıyordu yüzeysel özellikler yazıyordu Türkiye'de almak istediğim zaman bulamadım pek bulsam bile fiyat farkı çok farklıydı bende Amazon germany üzerinden aldım sorun olup olmayacağını anlamam için herhangi bir test falan yapabileceğim program varmı

@llsMaiL hocam test için MemTest x86 kullanabilirsiniz.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

@llsMaiL hocam test için MemTest x86 kullanabilirsiniz.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Şuan onu yapıyorum sonucu yazarım buraya. sizin söylediğiniz JEDEC tam olarak ne oluyor? Evet bende fark ettim ordaki şeyler farklı

Memtes86 sonuçları bu şekilde herhangi bir hata vermedi

Dosya Ekleri

• IMG_20230225_093715.jpg
    IMG_20230225_093715.jpg
    195,5 KB · Görüntüleme: 34
  • IMG_20230225_093853.jpg
    IMG_20230225_093853.jpg
    160,2 KB · Görüntüleme: 31
Son düzenleme:
Şuan onu yapıyorum sonucu yazarım buraya. sizin söylediğiniz JEDEC tam olarak ne oluyor? Evet bende fark ettim ordaki şeyler farklı

Memtes86 sonuçları bu şekilde herhangi bir hata vermedi
Hocam JEDEC için RAM profili diyebilirim. MHz ayarıdır vs. bunları içeriyor. Sizin galiba XMP açık XMP profili kullanıyor. RAM'leriniz kullanılabilir halde. Sorun çıkartmaz. Dediğim gibi RAM alırken XMP veya JEDEC profillerine dikkat edin.

Hocam JEDEC için RAM profili diyebilirim. MHz ayarıdır vs. bunları içeriyor. Sizin galiba XMP açık XMP profili kullanıyor. RAM'leriniz kullanılabilir halde. Sorun çıkartmaz. Dediğim gibi RAM alırken XMP veya JEDEC profillerine dikkat edin.
Anladım yardımınız için teşekkür ederim suanlik herhangi bir sorun çıkarmadı 2 defa memtes yaptım hatta 😅 xmp açık olduğu zaman 2666 mhz de değerler aynı ancak diğer diğerleri birbirinden farklı xmp açık bir şekilde kullanıyorum mecburen 2666 mhz de çalıştırmak için bir sorun çıkmaz umarim çıkarsana da amazon ile görüşme yaptım yurt dışından almama rağmen herhangi bir sorun çıkarsa ram de iade edebileceğimi söylediler 2 yıl içerisinde umarım sorun olmaz tekrar yardımın için teşekkürler ☺️

@llsMaiL rica ederim. Bu arada sorun çıkarmaz. Asıl XMP kapatmak sorun çıkartabilir.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı