Yeni RAM bellekler ikili test edildiğinde MemTest hata veriyor

emrhncb

Megapat
Daha fazla  
RAM
Kingston 32GB(2x16) Beast RGB EXPO 5600MHz CL36 DDR5
Ekran kartı
Gigabyte RX9070xt Gaming OC
Anakart
Gigabyte B650 Eagle Ax
İşlemci
Ryzen 7 7700x
Daha önce benzer bir konu açılmış ama çözüm bulunamamış. Yeni bilgisayar topladım. Yeni RAM bellekler Memtest'te hata verince onları iade edip yine yeni RAM aldım. Bunları da teker teker deneyince hata vermiyor fakat ikili denediğim zaman hata alıyorum. Neden olabilir?

Son düzenleyen: Moderatör:
RAM'leri kit olarak mı yoksa tek tek mi aldın?

Daha önce benzer bir konu açılmış ama çözüm bulunamamış. Yeni bilgisayar topladım. Yeni RAM bellekler Memtest'te hata verince onları iade edip yine yeni RAM aldım. Bunları da teker teker deneyince hata vermiyor fakat ikili denediğim zaman hata alıyorum. Neden olabilir?

O zaman iade edin biz sana öneririm G.Skill Kingston al.

RAM'lerin markası farklı olursa ondan yapma ihtimali var Benim'de aynı sorun vardı yerlerini değiştirdim düzeldi 2'si farklı marka şu an problem yok imkan varsa RAM'i başka bir anakartta ya da PC de deneyin. Ya da başka bir marka-model özellikle uyum listesinde olanla deneyin.
Yeni çıkan RAM serilerinde uyum listesine bakmak zorunlu ayrıca anakart BIOS sürümü çıkmışsa bir bakın. Bunun dışında direk anakart üreticisi ile mailleşin durumu.

Nereden aldınız? Ben genelde G.Skill kullanırım hiçbir sorun çıkartmadı.
İtopya.

Peki günlük kullanımda veya oyunlarda durum nedir ? RAM'leri anakartın sayfasında önerilenler listesinde olup olmadığını kontrol ettin mi ? RAM'leri kaç MHZ'de çalıştırıyorsun ?
Mavi ekran sorunu vs alıyordum ama bios sıfırladıktan sonra 2 gündür hiç almadım. Ramlerin voltaj değerini artırın demişler başka forumlarda benzer sorunlar için, onu denedim 1.5 saat test sonucu hata vermedi. Bu gece komple test yapacağım.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı