Yeni RAM ile Windows Açılmıyor

Ram slotlarından beyaz olana takacaksın, büyük ihtimal slotlarda sıkıntı vardır. Pc'nin açılmaması durumu ram'i görmediği zaman gerçekleşir çünkü.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ram slotlarından beyaz olana takacaksın, büyük ihtimal slotlarda sıkıntı vardır. Pc'nin açılmaması durumu ram'i görmediği zaman gerçekleşir çünkü.
Bilgisayarımla gelen RAM'i iki slotta da çalıştırıyorum bir sorun çıkmıyor ama.

Pc içinde gelen ram stabil ram'dir. Yani 2 slotta da çalışabilecek şekilde ayarlanmıştır, bios ona göre düzenlenmiştir. Ama yeni ram demek yeni ayarlar demek. Tahminimce anakart üzerindeki ram slotlarının biri otomatik tanıma, diğeri elle tanıtma üzerine kurulu olabilir.

Ya şimdi başka bi konuya değineceğim ama dün ben CPU fanını çıkarmıştım ya, geri taktım CPU sıcaklık değerleri fırladı önceden de içeri üflüyordu şimdi de öyle ama ısınıyor şuna cevap gelebilir mi acaba...
Macunu yenilemeden taktıysan normal. Macunu yenile ve sıkı oturtduğuna emin ol.

CPU ile fan arasında çok ufak bir cisim bile varsa bu çok çok ısınmayı etkiliyor. Fan ile CPU tamamen birbirine yapışık olmak zorunda buna dikkat et.

Hakan, genelleme yapmazsan iyi olur genel oalrak ramden kaynaklanmaz bilgisayar açılmaması ve oem ramler ayarlanıp gelmiyor biosta. Oem ramler bilgisayarın uyumluluğuna göre takılıyorlar. Uyumlu olan yeni ram takarsan onlarda otomatk çalışır ayar yapmana gerek kalmaz.

Technopc olduğunu söylemiştim zaten ancak verdiğin bilgide yardımcı olmadı çünkü sitede yok ve sürüclerin sayfası bile yok yani casper'dan da beter bir şirket.
İletişim kurup anakart modelini belki öğrenebilirisniz. Bios isteyin ancak daha sürücüleri siteye ekleyemeyen şirket bios'u nereden bilsin.

Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı