Yeni sınav sisteminden memnun musunuz?

İsyan etmekte de gayet haklılar hocam. Sanki şu ana kadar çok güzel eğitim sistemi vardı da biz çalışmadık sanki derslere. Bizi dibe çekmekten başka bir işe yaramıyor bu yenilikler.
Katılmıyorum. Derslerine çalışacaksın. Ayrıca belli bir yerden sonra klasik olması puan almak açısından çok daha iyi. Söylenmek yerine ders çalışın :)
 
Bu arada şu anda sistem yanlıştan ziyade eksik.
Bu yeni sistemde öğrenciden tamamen bilgi isteniyor ve müfredat çok ağır olduğu için öğrenciden istenen bilgi de çok fazla oluyor, dolayısıyla sınavın zorluğu da bir hayli artıyor; ama şu yönden güzel bir haberimiz var, MEB yakın zamanda yaptığı bir açıklamada müfredat değişikliğine gideceğini; ve bu müfredat değişikliğinde müfredattaki konu ağırlığını azaltacağını söyledi.
Yani uzun lafın kısası, 1. Dönem 1. Yazılı sınavları zor olacak olsa da; 1. Dönem 2. Yazılı sınavları ve sonrasında gelecek sınavlar konu ağırlığı azaldığından mütevellit daha kolay olacak.
 
Evet, sınavlar başladı ve benim sınavlarım aşırı berbat geçiyor. Ne doğru-yanlış, ne boşluk doldurma var. Hababam sınıfı sözlü gibi sınav oluyoruz resmen. Hayatımda almadığım notları bu sene alıyorum. Babama söz vermiştim çok çalışacağıma ama, bu sınav sistemiyle olmuyor. Ya takdir ile teşekkür belgesinin ortalaması falan düşecek ya da yazılılar kaldırılmalı. Babama ne diyeceğimi bile bilmiyorum. Aileme yük oluyor gibiyim. Biz ne yapacağız? Öğrenciler olarak. Gitmesini bekleyene kadar böyle hayatımızı mı kararacak?

Hayır. Aksine zorlastirilmis. Bazi hocalar klasik sorularda kelimesi kelimesine doğru yazmamizi istiyor.
 

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı