Yeni sınıfta kalma sistemi nasıl?

Son dönemlerde Lise öğrencilerinin çok büyük bir kısmı açığa geçmeye başladığı ve sınıf tekrarını çok fazla yaptığı için artık eskiden olduğu gibi veli çağırarak devamsızlık günü sildirme ve af gibi durumlar olmayacak. Öğrenciler 12. sınıfta Üniversite sınavına hazır olmadığını düşündüğü için bilerek sınıfta kalıyorlardı. Artık 12. sınıfta, sınıfta kalma kurallarında daha katılar. Derslerden daha iyi geçebilmek için açığa alanlarda vardı. Örneğin bundan 4 ay önce daha önce hiç tanımadığım birinin lise mezuniyet sınavını bir arkadaşımın ısrarı üzerine görüntülü konuşarak yapmıştık.
Evet, açığa geçen öğrenci sayısı çok fazla hocam. Neden bu kadar arttı bilmiyorum.

Açığa geçişlerle ilgili bir düzenlemeninde gelebileceği kanaatindeyim. Büyük ihtimal 11- 12'de ya da sadece 12. Sınıfta açığa geçişi kaldırırlar.

@TrollFac3 onunla alakalı değil. 12. sınıf öğrencilerine sürekli devamsızlık affı çıkıyordu ya. Bakanın bahsettiği de o. Bundan sonra devamsızlıktan öğrenci affetmeyeceklerini belirtiyor. Sınıfta kalma olayı kaldırılmadı ki geri gelsin. Sadece devamsızlık affı olayı vardı, 2023-2024 eğitim-öğretimden itibaren onu da yapmayacaklarını, bu konuda ciddi olduklarını belirttiler.

Hocam 4 dersten kalıyorsan direk siniftada kalıyormussun galiba her yerde oyle yaziyor.

Evet, açığa geçen öğrenci sayısı çok fazla hocam. Neden bu kadar arttı bilmiyorum.

Hocam 4 zayif derse sinifta kalıyorsun diyor her yer bu doğru mu?

Hocam 4 dersten kalıyorsan direk siniftada kalıyormussun galiba her yerde oyle yaziyor.

Hocam 4 zayif derse sinifta kalıyorsun diyor her yer bu doğru mu?

Hocam benim okudugum yerde dogrudur yablisdir bilemem 2 yilda toplam 6 dersin zayif olabiliyormus mesela 9. sinifta 5 dersin zayif 10. sinifta 1 dersin zayif olmak zorunda gibi eger 1 dersten zayif alirsan direk sinif tekrari. Bunu bir yere not olarak yazin abiler ablalar; özel okul fiyatları bana göre acayip bir artis gosterecek talep artisi nedeniyle. Kimse cocugunun sinifta kalmasini bence istemez bu yuzden hem talep, hem fiyat artacak gibi gorunuyor. "bence" tabii ki bunlar.

Son düzenleme:
20230909_093139.jpg

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı