Yeni Sistem i9 9900K - MSI MEG Z390 ACE - RTX 2080

• Konuyu başlatan oogzz
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 109
  • Görüntüleme 18.510
Herkese merhabalar, kendi uzun zaman sonra sistemimi değiştirmem gerektiği kanısına vararak kendime yeni bir sistem kurdum. Hem iş anlamında hem de oyun anlamında beni mutlu edeceğini düşündüğüm bilgisayarımla ilgili sizin istediğiniz testleri yapmak isterim. Merak ettiğiniz yapmamı istediğiniz bir şey olur ise çekinmeden sorun lütfen.

Malzeme listem ile başlıyayım konuya.

6550ed31edf4df275233a999158ff89b.jpg

• INTEL i9 9900K İşlemci
  • MSI MEG Z390 ACE Anakart
  • MSI GeForce RTX 2080 GAMING X TRIO
  • Samsung 970 EVO NVMe M.2 500 GB SSD
  • Sandisk SSD Plus 240GB HDD
  • Seagate 4TB Barracuda HDD
  • Corsair Vengeance RGB Pro 8*4 GB 3600 Mhz Ram
  • Corsair H100i Pro RGB İşlemci Soğutucu
  • Corsair K70 RGB Mk2 Klavye
  • Corsair Glaive Rgb Mouse
  • Corsair MM300 Mouse Pad
  • Cooler Master MasterGel Pro Termal Macun
  • Cooler Master Masterfan Pro 140 Air Flow FAN (Egzos)
  • Cooler Master Masterfan Pro 120 Air Balance FAN (2 Adet H100 için)
  • Cooler Master Vertical Holder
  • Cooler Master H500P Mesh Kasa
  • Evga Supernova 1000W G3 Gold Güç Kaynağı

Kurulum aşamasından bazı kareler

1.jpg

2.jpg

3.jpg

4.jpg

WhatsApp Image 2018-12-27 at 14.49.29.jpeg

1221-png.357056

Sonuç :

8.jpg

b43bbbf79af80178d88a4038517e8d4b.jpg

9.jpg

14.jpg

Sistemimde kullandığım her parçanın neden diye sorduğunuzda bende bir cevabı mutlaka vardır. O yüzden hiç çekinmeden neden bu değil de bu diyebilirsiniz. Umarım beğenirsiniz.

Dosya Ekleri

• 1221.PNG
    1221.PNG
    280,3 KB · Görüntüleme: 3.598
Son düzenleyen: Moderatör:
Hayırlı olsun hocam, güzel günlerde kullanman dileklerimle.
Kasa ile ilgili soracağım ben. Kasa güncellemesinde MasterCase H500M modelini düşünüyorum uzun zamandır. Onu neden tercih etmediniz? (Fiyat mı yoksa lojistik sıkıntısı mı ya da başka bir sebep mi?:))
H serisinin en günceli ve en modüler olanı çünkü ve adreslenebilir RGB fanlar ile geliyor.

Bir de masayı sorabilir miyim? Linki veya modeli paylaşabilir misin?

Hayırlı olsun hocam, güzel günlerde kullanman dileklerimle.
Kasa ile ilgili soracağım ben. Kasa güncellemesinde MasterCase H500M modelini düşünüyorum uzun zamandır. Onu neden tercih etmediniz? (Fiyat mı yoksa lojistik sıkıntısı mı ya da başka bir sebep mi?:))
H serisinin en günceli ve en modüler olanı çünkü ve adreslenebilir RGB fanlar ile geliyor.

Bir de masayı sorabilir miyim? Linki veya modeli paylaşabilir misin?

Güzel dilekleriniz için teşekkür ederim öncelikle. Kasaya gelirsek H500M alıcaktım ancak stoklarda olmaması ve Cooler Master türkiye ile görüşmem neticesinde 3 ay için herhangi bir süre veremeyeceklerini düşününce H500P mesh tercih ettim. H500M ve H500P mesh arasında hiç bir fark yok adreslenebilir fan haricinde. H500M alsaydımda ön paneli Mesh kullanırdım hava önemli çünkü. Bir diğer husus ise adreslenebilir fan aradaki fiyat farkı 750 TL civarlarında, açıkçası bu farkı fan için vermek ve beklemen bana çok saçma geldi. Fanı daha sonrasında 3 adet 140mm Corsair fanlar ile değiştirip ön tarafı tamamen çok daha güzel hale getirebilirim veya çok ama çok istersem 200mm coolermaster 'ın adreslenebilir fanlarını yine çok daha uyguna getirtebilirim. Ve zaten coolermaster 'ın kontrolcüsünü ve yazılımını kullanmazdım. Çünkü anakart üzerinde senkron şekilde kontorl etmek daha mantıklı.. Yani alacaksanız size tavsiyem H500 değil H500P Mesh ile M arasında yanyanada baktım görsel olarak sağ kapağın cam olmasın dışında bir fark yok. Aradaki fiyat farkı yeni gelecek partide dahada artaracak diye düşünüyorum. Mesh gayet mutlu etti beni şunda. Masamıda sırf bu sistem için yeni değiştirdim, ve gayet sağlam altındaki kablo gizleme filesi felan mantıklı ikeadan aldım linki aşağıdaki gibidir.

BEKANT çalışma masası, siyah boyalı dişbudak kaplama-siyah, 160x80 cm

Söylemek zorunda değilsiniz ama sistem ortalama kaç TL tuttu? Sistem gerçekten çok güzel olmuş camın içinden mor tonu renkler harika duruyor. Kasanında mesh modelini almasaydınız pişman olurdunuz iyi ki almışsınız mesh modelini. NZXT H700i falanda beklerdim ben bir de Kraken X72 falan :) İyi günlerde kullanın mavi ekransız, Everest PSU'suz günler diliyorum.

Hayırlı olsun. Sistem çok güzel olmuş bence. :) Parçalar hem uyum hem de kalite olarak iyi seçilmiş. (y)

Bunda da sorun bulan, olum düşünceler içinde değildir bana göre. :D

Teşekkür ederim daha iyileri sizlerin olsun.

Söylemek zorunda değilsiniz ama sistem ortalama kaç TL tuttu? Sistem gerçekten çok güzel olmuş camın içinden mor tonu renkler harika duruyor. Kasanında mesh modelini almasaydınız pişman olurdunuz iyi ki almışsınız mesh modelini. NZXT H700i falanda beklerdim ben bir de Kraken X72 falan :) İyi günlerde kullanın mavi ekransız, Everest PSU'suz günler diliyorum.

Fiyat konusunu kendim bir hesaplıyayım size söyleyeceğim. Kasa olarak gerçekten ucu çok açık bir durum benim taleplerim büyük olsun kablolaması güzel olsun e birazda eli yüzü düzgün dursun dedim bu kasayı aldım aldığıma hiç pişman olmadım gerçekten her işinizi görüyor. Mesh modelini kullanmayanlar ön tarafın hava almasında sıkıntı yok diyorlar ya o 20 lik fanların direk ön taraftan ızgaraların aldığı havayı görmemişlerdir kasanın camı açıkken içeriye elimi soktuğumda ferahlığı çok iyi hissediyorum. Şuan fan yapısı ve hava sirkülasyonu tam hayal ettiğim gibi.

PSU kaplama kısmına hariçten RGB şerit LED takabilirsen daha güzel olur. Hayırlı olsun.

Öneriniz için teşekkür ederim belki bi ara strip led alıp denerim dediğinizi.

Sisteminiz hayırlı olsun. Mavi ekransız ve bol FPS'li günlerle kullanmanız dileğiyle :) Bunu görünce elimdeki sistemi eskimiş hissettim :D

Teşekkür ederim yorumlarınız için ama her sistem bu piyasada 1 ay sonra eskiyor. Şuan bu kasada 1 ay sonra eskidimi acaba diye düşündürtebilir :)

1080p PUBG ultra ve low ayarlar için FPS testini merak ettim şimdi.

Senin için Pubg download etmeye başladım bitsin deneyip bilgi vereceğim.

Hayırlı olsun güzel günlerde kullanmanız dileğiyle. Aynı sıvı soğutmayı almayı düşünüyorum sizden ısı değerlerini paylaşmanızı istesem.
Sanırım Pubg indiriyorsunuz burada işlemci kaç derecede çalışıyor. Bir de Aida 64 stres testinde max sıcaklık ve boşta ısı değerleri bunları söylerseniz sevinirim. :)(y)

Hayırlı olsun güzel günlerde kullanmanız dileğiyle. Aynı sıvı soğutmayı almayı düşünüyorum sizden ısı değerlerini paylaşmanızı istesem.
Sanırım Pubg indiriyorsunuz burada işlemci kaç derecede çalışıyor. Bir de Aida 64 stres testinde max sıcaklık ve boşta ısı değerleri bunları söylerseniz sevinirim. :)(y)

Teşekkür ederim iyi dileklerin için. Aida stress testi sıcaklıkları paylaşırım 👍

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı