Yeni spora başlayan birisi ne yapmalı?

furkan00000

Decapat
Daha fazla  
Arkadaşlar merhaba, yaşım 17 spora başlayacağım bana toz olarak ve enerji olarak ve benzeri başka şeyler olarak nasıl bir çizelge çizmeliyim? Ne yapmalıyım?

Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaşlar merhaba, yaşım 17 spora başlayacağım bana toz olarak ve enerji olarak ve benzeri başka şeyler olarak nasıl bir çizelge çizmeliyim? Ne yapmalıyım?
Spor hocandan fullbody antrenman programı iste. Maddi durumun iyiyse her gün tavuk pilav salata tüket bol bol. Sporunu iyi yap. Haftada 2 defa falan kardiyo yap yeterli.

Arkadaşım spora yeni başlayanların protein tozuna ve türevlerine ihtiyacı yok. Kullansan bile sana bir faydası olmaz çünkü vücudun hazır değil. İlk önce kendine bütün vücudun için güzel bir antrenman programı hazırlayacaksın. Yaklaşık 1 yıl boyunca her gün sadece beslenmeye minimum 250₺ harcayarak (zamanla bu fiyat, ürün fiyatlarının artışıyla artacaktır) taze yeşillik, protein ve pilav tüketeceksin. Haftada minimum 3 maksimum 5 gün vücudun acıdan patlayacak hale gelene kadar sert spor yapacaksın, diğer günler dinleneceksin. Vücut, yediğin besinlerin kalitesi ve miktarıyla gelişir. Spor, gelişimi hızlandırmak için sadece bir araçtır. 4 ila 5. aylarda (genetiğe göre değişir) vücudunun geliştiğini gözle görebilir hale geleceksin örneğin kasların eskisine göre daha sert olacak ve kolların hafif büyüyecek. 1 yılın sonundaysa tüm vücudun kozadan çıkmışçasına bambaşka bir görünüm kazanacak. İhtiyacın olan tek şey disiplin.

Tavsiyem sadece vücut geliştirmek yerine calisthenics'i araştırman ve ikisini beraber uygulaman yönünde.

Artık bu bilgiler çok kolay bir şekilde öğrenilcek hale geldi zaten sadece düzenli sporunu yapıp gerekli proteinini alsan yeter.İlk 1 yıl protein tozu veya supplement kullanmanı önermem.

@lyforeid hocam protein tozu lazım olan birşey değil mi yeni başlıyanlar için ve enerji olarak ne önerirsin yeni başlicam spora dost

Spor hocandan fullbody antrenman programı iste. Maddi durumun iyiyse her gün tavuk pilav salata tüket bol bol. Sporunu iyi yap. Haftada 2 defa falan kardiyo yap yeterli.
maddi durumum iyi fullbody amtreöam isticem tavsiyen için teşekkürler dost

@Hank J Wimbleton tamamdır dostum çok teşekkürler

@lyforeid hocam protein tozu lazım olan birşey değil mi yeni başlıyanlar için ve enerji olarak ne önerirsin yeni başlicam spora dost

maddi durumum iyi fullbody amtreöam isticem tavsiyen için teşekkürler dost

@Hank J Wimbleton tamamdır dostum çok teşekkürler
Spor salonuna gitmeden önce 1 fincan türk kahvesi iç.

Hemen başlayıp toz kullanmak kadar saçma bir şey yok. Adam sabah süt içmez , yumurta yemez hatta kahvaltı yapmaz protein tozu sorar. İlk önce düzgün bir beslenme programı lazım. yeni başladığınız için zaten hızlı gelişeceksiniz toza boşuna para harcarsınız ama besinlere değil.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı