Yeni spora başlayanlara tavsiyeler

Gerçekten istiyorum. Geçende bir koşu yaptım. Vücüdum her yeri fena ağrıyor. Lütfen ilk başta hafif olsun. Bir sürü aletler var onların adlarını bilmem gerek, nasıl yapılacağını bilmem gerek. Program hazırlar mısınız? Amacım kol kası ve biraz daha fit gözükmek. Karın kasım da olsa iyi olur.

Hocam siz spor yapıyor musunuz? Bilgilisiniz galiba.

Hocam koşudan sonraki ağrı hamlık ağrı laktik asit birikmesinden dolayı oluyor. Sporda 1-2 hafta geçirdikten sonra öyle bir ağrı kalmaz, ben de aynı şeyi yaşamıştım. Benim spora ilk başladığımda alışmak için kullandığım bir Full body programı vardı. Onu yazıyorum buraya.
İlk ay olduğu için çok kasmadan tüm hareketleri 4 set 12 tekrar yapabilirsin.
-Chest press.
-Butterfly
-Dumbell press machine.
-Dumbell lateral raise.
-Barbell curl.
-Triceps pushdown.
-Lat pulldown.
-Seated cable row.
-Leg extension.

Bu program çok basit bir program o yüzden sadece ilk ay bunu yap. Ondan sonra keyfine göre bölgesel veya PPL (itiş,çekiş,bacak) sistemine geçersin. Bu antrenmanın yanında yemeğini sağlam yemen lazım yoksa hiçbir etkisi olmaz.

Hocam koşudan sonraki ağrı hamlık ağrı laktik asit birikmesinden dolayı oluyor. Sporda 1-2 hafta geçirdikten sonra öyle bir ağrı kalmaz, ben de aynı şeyi yaşamıştım. Benim spora ilk başladığımda alışmak için kullandığım bir Full body programı vardı. Onu yazıyorum buraya.
İlk ay olduğu için çok kasmadan tüm hareketleri 4 set 12 tekrar yapabilirsin.
-Chest press.
-Butterfly
-Dumbell press machine.
-Dumbell lateral raise.
-Barbell curl.
-Triceps pushdown.
-Lat pulldown.
-Seated cable row.
-Leg extension.

Bu program çok basit bir program o yüzden sadece ilk ay bunu yap. Ondan sonra keyfine göre bölgesel veya PPL (itiş,çekiş,bacak) sistemine geçersin. Bu antrenmanın yanında yemeğini sağlam yemen lazım yoksa hiçbir etkisi olmaz.
Hocam bu hareketler sonucu vücüt da herhangi bir değişiklik olur mu?

Hocam 1 set kaç taneden oluşuyor?

Hocam bu hareketler sonucu vücüt da herhangi bir değişiklik olur mu?

Hocam 1 set kaç taneden oluşuyor?

Hocam dediğim gibi bu antrenmanı sağlam bir beslenme ile desteklemezsen bir değişiklik olması zor.
4 set 12 tekrar ise 4 kere 12 tekrar yapacaksın demek. Yani 1. set 12 tekrar yap dinlen. 2. set yine 12 tekrar yap dinlen. Böyle böyle 4 set yapacaksın.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı