Techmo
Kilopat
- Makaleler
- 3
Etiket üstünde yazan model nedir? Tam model gerekiyor.Asus X542U
Giriş kısmı da böyle.
Etiket üstünde yazan model nedir? Tam model gerekiyor.Asus X542U
Giriş kısmı da böyle.
Evet mevcutta hdd var açılıyor.bilgisayar açılıyor mu şuan
Etiket bu şekilde.Etiket üstünde yazan model nedir? Tam model gerekiyor.
Tamamdır, fotoğrafı kaldırabilirsiniz, modeli araştırdıktan sonra bilgi vereceğim.Evet mevcutta hdd var açılıyor.
Etiket bu şekilde.
Bekliyorum hocam teşekkürler.Tamamdır, fotoğrafı kaldırabilirsiniz, modeli araştırdıktan sonra bilgi vereceğim.
Rica ederim, şunu net olarak söyleyebilirim; Dizüstü bilgisayarınız NVMe M.2 SSD desteklemiyor, bu yüzden dizüstü bilgisayarınız, takmaya çalıştığınız NVMe M.2 SSD'yi görmüyor. Araştırmalarım sonucu fotoğraftaki SSD yuvasının NVMe değil, M.2 SATA SSD'leri desteklediğini söyleyebilirim.Bekliyorum hocam teşekkürler.
Rica ederim, şunu net olarak söyleyebilirim; Dizüstü bilgisayarınız NVMe M.2 SSD desteklemiyor, bu yüzden dizüstü bilgisayarınız, takmaya çalıştığınız NVMe M.2 SSD'yi görmüyor. Araştırmalarım sonucu fotoğraftaki SSD yuvasının NVMe değil, M.2 SATA SSD'leri desteklediğini söyleyebilirim.
X542EN teknik özellikleri(X542UR hakkında net bilgi yok, aşağı yukarı aynı özellikte olduklarını varsayıyorum):
Vivobook 15 X542 - Tech Specs|Laptops For Home|ASUS Global
Detailed specification of Vivobook 15 X542 Tech Specsï¼Operating System:EndlessãOperating System:EndlessãProcessor:Intel® Core⢠i5-8250U Processor 1.6 GHz (6M Cache, up to 3.4 GHz, 4 cores)|Intel® Core⢠i7-8550U Processor 1.8 GHz (8M Cache, up to 4.0 GHz, 4 cores)|Intel® Core⢠i7-7500U...www.asus.com
Örnek M.2 SATA SSD montajı:
Bu videoda da sizin anakartınızda bulunan aynı yuvadan var, aynı şekilde SATA M.2 SSD takılıyor:
Bu arada SATA M.2 SSD takılırken her iki videoda da olduğu gibi SATA M.2 SSD'nin etiketi aşağıya gelecek şekilde takılması gerektiği görülüyor, aksi taktirde SSD veya anakart yuvası yanabilir.
Son olarak bu yuvaya takacağınız M.2 SATA SSD'den aşağı yukarı normal bir SATA SSD hızları alırsınız.
Hocam çok anlamadığım için soruyorum. Halihazırda aldığım ssd yi kullanamayacağımı anladım. Yeni bir ssd olarak ne önerirsiniz yani uyumlu olacak bir ssd ne almalıyım?
F/P olarak Samsung 870 EVO öneririm:Mevcut hdd nin yerine ssd'de alabilirim önerinizi bekliyorum.
Sata ssd almak daha mantıklı olacak o halde. Dediğiniz gibi sata m2 ssd ler hem fiyat olarak hemde çesit olarak bulmak daha zor gibi.Eki Görüntüle 2053193
Fotoğrafta da görüldüğü üzere satın alırken NVMe değil, SATA M.2 SSD almalısınız. Pin farklılıkları kendini belli ediyor zaten. Açıkçası SATA M.2 SSD olarak önerebileceğim pek model yok, düşük kapasitelerde doğru dürüst bir model bulamadım, yüksek kapasiteli olanlarda da fiyat çok pahalı. Sanırım şu an Kingston A400 ve HP S700 SATA M.2 SSD'ler var, ancak bunları da gönül rahatlığı ile öneremiyorum. Yorumları inceleyebilirsiniz.
F/P olarak Samsung 870 EVO öneririm:
1TB(960GB) olarak da bunu önerebilirim:
870 EVO kadar olamaz tabii ki, ama daha fazla depolama ihtiyacı duyuyorsan düşünülebilir.![]()
Kioxia Exceria LTC10Z960GG8 960GB 555/540MB/s 2.5" SATA3 SSD Harddisk - incehesap.com
Hemen incele, avantajlı fiyatlarla satın al!www.incehesap.com
Son olarak 960 SSD modelin İncehesap'ın kendi sitesinde biraz daha uygun, linki güncelledim. Bunun dışında Dizüstü bilgisayarınızın SATA versiyonu hakkında net bilgi yok. Eğer SATA3 6 Gb/s ise takacağınız SSD'den tam performans alırsınız. Eğer SATA2 3 Gb/s ise yarı yarıya performans alırsınız ki bu da günlük kullanım ve oyunlar için yeterli olacaktır.Sata ssd almak daha mantıklı olacak o halde. Dediğiniz gibi sata m2 ssd ler hem fiyat olarak hemde çesit olarak bulmak daha zor gibi.
Yardımınız için çok teşekkür ederim. Ssd'yi aldığım zaman burdan bilgilendirme yaparım.Son olarak 960 SSD modelin İncehesap'ın kendi sitesinde biraz daha uygun, linki güncelledim. Bunun dışında Dizüstü bilgisayarınızın SATA versiyonu hakkında net bilgi yok. Eğer SATA3 6 Gb/s ise takacağınız SSD'den tam performans alırsınız. Eğer SATA2 3 Gb/s ise yarı yarıya performans alırsınız ki bu da günlük kullanım ve oyunlar için yeterli olacaktır.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.