DELL Alienware AW2725Q modelini bu konuda ve Samsung Odyssey G81SF modelini de bu konuda konuşmuştuk hatırlarsan. Sonuç yine XG27UCDMG olmuştu.Asustan iyisi yok ama muadili MSI var. Tr de 27inç olan 4k modeli yok. Hoş, MSI da aynı tas aynı hamam. Birinin oled monitöründe ölü piksel oluşmuş bir defaya mahsus değiştiriyoruz demişler. Sacmalığa bak 50k vereceksin sorun yaşarsan tavırları belli değil.
Gigabyte alınabilir belki servis hakkında bilgim yok. En olumlu duyduğum yorumlar Dell tarafında.
Kriterlerinize uyan ve Tr de satılan mo27u2, g81sf ve aw2725q var. Yalnız aw2725q ilk çıktığında sorunluydu, güncel durumu bilmiyorum. Dell e mail atıp sorsanız bilgi verirler belki. Bende aw2725df kullanıyorum, kalibrasyon vb konularda uzun uzadıya konusmustuk. Yalnız firmware konusunda tembeller. Monitör de diyelim ki yazılımsal bir sorunları veya eksikleri var, firmware ile düzeltmeleri gerekiyor, umursadıkları yok. Mesela kendimden örnek vereyim. Aw2725df de zorunlu parlaklık limitleyici var. Asus ve MSI gibi markalar osd menüsüne parlaklık limitleyici için kapatılıp açılabilen bir ayar koyuyor. Şikayetlere rağmen firmware update ile düzeltmediler. İkinci durum ise dldsr desteği. MSI firmware update ile çözdü bunu. Millet forumlarda redditte falan yazdı başta getirecez dediler sonra vazgeçtiler. Sözlerinde durmadılar. Üçüncü örnek de aw2725df de gamma 2.2 var gibi pazarladılar ama gerçek de SRGB gamma yı kullanıyorlar. Asus ikisinin arasında geçiş yapabileceğimiz bir ayar koyuyor osd menüsüne. Dell ise piksel kaydırma dan tut parlaklık sınırlamasına kadar zorunlu tutuyor. Rahatsız olur musun falan umurlarında değil. Sürekli parlaklık azalıp artıyor gözlerimi rahatsız ediyor. Sadece srgb modunda bunu kaldırmışlar. Diğer tüm modlar da zorunlu. Srgb modda da gamma 2.2 yerine srgb gamma kullandıkları için görüntü soluk.
Yine de Asusun servisine rağmen değer diye düşünüyorum. Sadece araştırırken ince detaylara dikkat etmek lazım. Hele Dell ise iyice bir dikkat edin. Her ne kadar servis kısmında yapılan yorumlar olumlu olsa bile. Markanın yazılım ekibi tembel.
Ayrıca aw2725q ilk çıktığın da bozulma, fan uğultusu gibi şikayetler vardı. HDR performansı da kötüydü. Çözdüler mi bilmiyorum.
Mo27u2 haricinde de G81sf var ama onun da yanma garantisi 2 yıl ve mat kaplama.
Seçenekler bu şekilde.
Ekleme: AOC da varmış. Ama monitörün incelemesini görmedim. Gen 4 olduğunu biliyorum sadece.
![]()
AOC Agon Pro AG276UZD Monitör
AOC Agon Pro AG276UZD Monitör detaylı özelliklerini inceleyin, benzer ürünlerle karşılaştırın, ürün yorumlarını okuyun ve en uygun fiyatı bulun.www.epey.com
Yine XG27UCDMG ile PG27UCDM arasındayım, servis kalitesi dediğiniz gibi berbat olsa da ASUS ROG kalitesi gibi de bir gerçek var.
İçimdeki mükemmeliyetçi PG27UCDM almamı söylese de XG27UCDMG çok daha mantıklı gözüküyor.
Son düzenleme: