Yeni SSD'ye Windows 10 kurma

betaa_

Kilopat
Daha fazla  
3-4 gün önce bilgisayarımdaki HDD'den kurtulmak için bir adet 500GB M2 SSD aldım. Bilgisayarımda halihazırda bir adet 250GB SSD ve 1TB HDD bulunuyordu. Windows bu 250GB'lık SSD'de bulunuyordu. Aklımdaki şey bilgisayardaki HDD'yi söküp yeni gelecek olan 500GB M2 SSD'yi takıp bu SSD'ye Windows10'u kurmaktı. Yani Windows'un kurulu olduğu 500GB M2 SSD ve daha fazla depolama için de bir adet 250GB SSD kullanmak istiyordum. Tertemiz bir şekilde, Hiçbir veri saklamadan, sıfırdan Windows kullanmaya başlayacaktım.

Planım bu şekildeydi. Technopat Youtube kanalında gösterildiği gibi Rufus ile Flash'ımı hazırladım. Kurulum videolarını da izledim her şey tamam gibiydi. SSD eve gelince güzelce bilgisayarıma montajladım, HDD'yi de direkt çıkarttım. Bilgisayarı tekrar fişe taktım ve her şey sorunsuz çalışıyor gibiydi ve sanırım burada ilk hatamı yaptım. Yeni bir "disk" takınca "Disk Yönetimi" kısmından bu diski aktif etmemiz gerekiyormuş. Ben bu tip konulara pek hakim olmadığından diski nasıl olsa taktım, daha da birşey yapmaya gerek yok diye düşünüp direkt format atma işlerine giriştim.

İlk başta bilgisayarı tekrar başlatıp F2 tuşu ile Asus Tuf H310M + Anakartımın Bios menüsüne girdim. Ordan hazırladığım Flash belleği seçip Boot tuşuna tıkladım ve Windows kurulmaya başladı. Adımları tek tek geçerken sıra Windows'u nereye kuracağıma geldi. Yine bu forumda sorduğum bir soru hakkında birisi bu durum için "Format ekranında Windows yüklü diski tamamen biçimlendir. Zaten Windows’u hangi diske yüklersen birincil diskin o olur. Biostan da Windows yüklü diski ilk sıraya alır keyfine bakarsın." demişti. Eğer yanlış anlamadıysam şu an Windows'un kurulu olduğu SDD'yi biçimlendirip M2 SSD'ye kurmalıydım. Kendimce anladığım gibi de yaptım. 250GB SDD'yi biçimlendirip kurulum yeri olarak da yeni taktığım 500 GB M2 SSD'yi seçtim. Hala benim için herşey kusursuz gidiyordu. M2 SSD'ye Windows 10 kuruluyordu. Kendimce hala mükemmel bir şekilde ilerliyordum. Bir miktar yüklenme ekranını seyrettim. Yüklenme çubuğu sonlara yaklaştığında ise bir mavi ekran hatası aldım. Hatada "Kurtarma" yazıyordu.

Dosya:\windows\system32\winload.efi

Sorunun benim düzgün bir şekilde kurulum yapamadığımdan kaynaklandığını sandım. Tekrar denedim tekrar aynı hatayı aldım. Sonra aklıma acaba Rufus'ta mı bir sıkıntı vardı diye bir düşünce geldi. Çünkü daha öncesinde de başka bilgisayarlara da windows kurmuştum ve rufus kullanmamıştım. ( Windows 10'u İndirin ). Bu sefer Rufus yazılı olan Flash'ı başka bir bilgisayara takıp, biçimlendirip, bu linkte istenildiği şekilde Flash belleğime Windows'u kurdum. Sonra tekrar denedim M2 SSD'ye Windows'u kurmayı, yine hata ekranını aldım. Ardından aklıma M2 SSD'ye değil de normal 250GB SSD'ye tekrardan Windows kurmayı denesem ne olur diye bir düşünce geldi ve denedim. Hiçbir hata almadan Windows'u tekrardan bu istemediğim diske kurmuş oldum. (Bilgisyarı her kapayıp açtığımda 1. fotoğraftaki gibi daha önce hiç görmediğim bir ekrandan şeçim yapmam isteniliyor. Eğer 2. seçeneği seçersem tekrardan bahsettiğim mavi ekran hatasını alıyorum.)

Bu yeni kurduğum Windows'ta ilginç bir şekilde "Bu Bilgisayar" kısmında M2 SSD gözüküyor fakat bilgisayarın BIOS Menüsünde gözükmüyor. Ben de nedense içindeki başarısız Windows 10'u temizlemeliyim diye düşünüp M2 SSD'yi tekrar biçimlendirdim. Sanırım burada her şeyi daha da mahvettim.

Sonuç olarak
- Bilgisayarım Bios menüsünde M2 SSD'mi görmüyor ama Bu bilgisayar kısmında gözüküyor (2 ve 3. fotoğraf)
- Bilgisayarı her açtığımda ilginç bir hata(?) alıyorum (1. fotoğraf)
-Bilgisayarımın içi boş olmasına rağmen daha yavaş açılıyor
-Arada bir tüm Windows gidip geliyor. (herşey kayboluyor sonra geli geliyor. arada bir FPS düşmesi de sanırım bunun bir hediyesi sanırım)

Böyle bir durumdan nasıl kurtulabilirm?
Tek istediğim şey Windows'u M2 SSD ye kurup, düz SSD'yi depolama birimi olarak kullanmak.
Bunu nasıl yapabilirim?

Dosya Ekleri

• 1. foto.jpeg
    1. foto.jpeg
    157,6 KB · Görüntüleme: 100
  • 2. foto.jpeg
    2. foto.jpeg
    71,6 KB · Görüntüleme: 65
  • 3. foto.jpeg
    3. foto.jpeg
    113,9 KB · Görüntüleme: 74
  • disk yönetimi (Windowsun kendi ayarı ben hiç ellemedim).jpeg
    disk yönetimi (Windowsun kendi ayarı ben hiç ellemedim).jpeg
    176,4 KB · Görüntüleme: 76
  • bios.jpeg
    bios.jpeg
    138,2 KB · Görüntüleme: 78
Son düzenleyen: Moderatör:
Rehbere bakabilirsiniz. Bootloader onarmayı deneyin.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı