Yeni SSD'ye Windows yükleme

Ulaş1217

Decapat
Bilgisayarım yavaşladığıı için SSD aldım HDD ile beraber kullanacağım ancak ne yapmam gerektiğini tam bilmiyorum.
SSD'yi takıp Windows'u kurduktan sonra HDD'yi takıyorum ve işlem bitiyor mu? Yoksa HDD takılıyken mi SSD'ye Windows yüklemem lazım?

Son düzenleyen: Moderatör:
Bilgisayarım yavaşladığıı için SSD aldım HDD ile beraber kullanacağım ancak ne yapmam gerektiğini tam bilmiyorum.
SSD'yi takıp Windows'u kurduktan sonra HDD'yi takıyorum ve işlem bitiyor mu? Yoksa HDD takılıyken mi SSD'ye Windows yüklemem lazım?

HDD takılıyken USB'nin içine Windows kurup HDD'yi çıkarıp SSD'yi takıp sonra 1. aygıta USB'yi koyup SSD'ye Windows kurabilirsiniz.

Bu HDD'ye ne yapmak istediğinize göre değişir. Eğer içindeki bilgiler önemsiz diyorsanız, Windows kurulum ekranında biçimlendirebilirsiniz. Eğer önemli diyorsanız SSD'ye Windows'u kurun ve boot önceliğini SSD'ye alın. Artık eski diskinizdeki Windows'u silebilirsirsiniz.

Önce SSD takıp cihazı formatlayın, daha sonra 2.harddiski takın. Bios kısmına girerek boot bölümünde SSD'yi 1.kısıma getirin.

HDD'yi kullanmak istiyor, neden çıkartsın? Formatlayıp kurulumu SSD'ye yapacak sadece.

SSD'ye Windows'u kurduktan sonra HDD'yi tekrar takabilir hocam. Ben sadece Windows kurulurken takmasın dedim. Yanlışlıkla HDD'ye kurar falan diye. Sonra biçimlendirme yapabilir.

Bir USB Disk'e Windows yazdırın, bütün yedeklerinizi alıp bilgisayarı kapatın. Kasanıza SSD'yi takıp kurulum ekranında isterseniz HDD'yi biçimlendirip SSD'ye Windows'u kurun. Bilgisayar açılınca eğer HDD'de gözükmezse disk yönetiminden HDD'nin üzerine gelip alan oluşturun ve kullanın.

SSD'ye Windows'u kurduktan sonra HDD'yi tekrar takabilir hocam. Ben sadece Windows kurulurken takmasın dedim. Yanlışlıkla HDD'ye kurar falan diye. Sonra biçimlendirme yapabilir.

Yani uzun bir yol ama anlaşılmazsa yapılabilir tabii. Zaten kurulum yaparken HDD dolu olacağı için anlaşılabilir, bu zaman kadar hiç diğer diskleri çıkartıp atmadım ve karıştırmadım da. Bilgisayarımda 2 SSD, 2 HDD var, ona rağmen pek karıştırmadım hiç, pek karıştıralacak bir şey de değil ama biraz anlamak lazım tabii yoksa en iyisi dediğiniz gibi yapmak.

HDD çıkartmaz ise yedekleri yanlışlıkla silebilir, risksiz işlem tavsiyesi verdim. Muhtemelen kasa üzerine yapıyor bu işlemi kablosunu çekmesi bile yeterli. Kötü bir şey demedim :)

Bir USB Disk'e Windows yazdırın, bütün yedeklerinizi alıp bilgisayarı kapatın. Kasanıza SSD'yi takıp kurulum ekranında isterseniz HDD'yi biçimlendirip SSD'ye Windows'u kurun. Bilgisayar açılınca eğer HDD'de gözükmezse disk yönetiminden HDD'nin üzerine gelip alan oluşturun ve kullanın.

Yani uzun bir yol ama anlaşılmazsa yapılabilir tabii. Zaten kurulum yaparken HDD dolu olacağı için anlaşılabilir.

@bazzinga bakın hocam, üstteki arkadaş benimle aynı şeyi yazmış siz niye HDD'yi çıkarsın demiştiniz.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı