Yenı takılan 3200 MHz RAM'i sistem algılamıyor

kaphtans

Decapat
Daha fazla  
8 GB 3200 MHz'lik RAM'imin üstüne aynı marka ve modelin 16 GB modelini taktım, PC hala daha 8 GB olarak gözükmekte. BIOS'tan ayar mı yapılması gerekiyor?

BIOS sürümünü güncelle. Belki görür.
Hocam biosun görmemesinin ardından ramlerin yerlerini değiştirdim; ekran, klavye mouse vb. Hiç bir şey açılmamaya başladı. Zaten 2 slot var, bütün opsiyonları denedim ve şuan kasaya güç gidiyor fakat ekrana vesaire erişemiyorum. Ramin bozuk olduğunu sanmıyorum, ne yapmalıyım?

8'de de mi görüntü vermiyor artık?

Slotların içine toz kaçmış olabilir, ince ve temiz bir yumuşak fırça vurun ve biraz hava tutun. RAM'leri de silgiyle silin ne olur ne olmaz.
Evet hocam işin garip tarafı o. Dün akşam normalde görüntü veren 8 ram şu an görüntü vermiyor. Şöyle bir şey soracağım; normalde rami hafif aralayıp 2 baş parmağı ile bastırınca yandaki çıtçıtlar kapanır ya, bende bunlar kapanmıyor. Kendi elimle kapatıyorum. Bu yüzden olabilir mi?

Şöyle bir şey soracağım; normalde rami hafif aralayıp 2 baş parmağı ile bastırınca yandaki çıtçıtlar kapanır ya, bende bunlar kapanmıyor. Kendi elimle kapatıyorum. Bu yüzden olabilir mi?
Kapandığı sürece bir sorun teşkil etmez o. Kapanabiliyor olması slota oturduğu anlamına gelir zaten, RAM üzerindeki tırnak yuvası ona göre ayarlı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı