Çözüldü Yeni Toplanan Bilgisayar Windows Kurarken Donuyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Mücahit Kaplan

Kilopat
Daha fazla  
Merhabalar, yeni topladığım bilgisayarda USB'den Windows kurmaya çalışırken daha kuruluma geçemeden donuyor.

Sistem görseldeki sistemdir.

s1.jpg
image0.jpg

Sorun da budur. Bazen Windows logosu yerine Anakart'ın TUF logosu geliyor ama yine altındaki döngü aynı şekilde donuyor. Yardımlarınızı bekliyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Biraz saçma gelebilir ama işlemciyi çıkarıp tekrar takın
Hiçbir şey saçma gelmez şu an inanın. Mental olarak çok düşürdü bu olay beni bu kadar para verip kullanamamak. Herneyse dediğinizi zaten yaptım maalesef olmadı.
Bellekten kastım sistem belleği yani RAM. Sorun büyük ölçüde RAM'de gibi fakat anakartta da olabilir. Bir arkadaşınızda veya yakınınızdan RAM bulup öyle denemeniz gerek aksi takdirde sorunu çözemeyiz. Eğer arklı RAM ile kuruşum tamamlanırsa RAM'inizi garantiye yollamanız gerekecek. Yine çalışmazsa sorun büyük ihtimalle anakartta.
Bu arada deneyemeyeceğim demiştim fakat kardeşimin bilgisayarını unutmuşum. Ondan RAM alıp benimki ile değiştirdim ve sorun çözüldü. İnanamıyorum gerçekten. Sorun RAM'ın neyinde olabilir?
Arkadaşın problemini çözdüm zaten. Yeni bir belleğe ihtiyacı var. Ayrıca artık Intel uyumlu AMD uyumlu RAM kalmadı, senin dediğin DDR2 zamanındaydı. İnternette görüyorsan pazarlama politikasıdır fakat dediğim gibi artık AMD uyumlu Intel uyumlu kalmadı. RAM uyumluluğu anakarta bağlıdır işlemciye değil. Söylediklerimden bir şeyler anlamanızı diler, iyi günler dilerim.

Arkadaşın problemini çözdüm zaten. Yeni bir belleğe ihtiyacı var. Ayrıca artık Intel uyumlu AMD uyumlu RAM kalmadı, senin dediğin DDR2 zamanındaydı. İnternette görüyorsan pazarlama politikasıdır fakat dediğim gibi artık AMD uyumlu Intel uyumlu kalmadı. RAM uyumluluğu anakarta bağlıdır işlemciye değil. Söylediklerimden bir şeyler anlamanızı diler, iyi günler dilerim.
Çok teşekkür ederim, bu kadar basit bir işlemi kimse tahmin edemedi. Vatan'ın farklı bir şubesine de götürdüm onlar bile tahmin etmedi.
Ve şu an Windows'u tertemiz bir şekilde kurdum çok şükür rahatladım. Şimdi sistemi kapayıp benim eski RAM'i taksam çalışmaz değil mi? Bu RAM kardeşimin ve geri isteyecek benim ise en azından bu ay için yeni RAM alma şansım yok iade kabul etmezlerse.

Yeni RAM alana kadar kardeşinizinki ile idare edin. Ona durumu anlatın çok küçük değilse anlayacaktır. Yeni RAM aldığınız zaman kardeşinize RAM'ini geri verirsiniz.
Şöyle bir saçmalık oldu. Benim sistemi çalıştırmayan Ram kardeşimin sistemini çalıştı. Havadan 3200mhz ram gelmiş oldu ona :)
Benim anakart tuf b450-plus gaming, onun ki ise tuf 350m-plus gaming. Gerçekten aklım almıyor sebebini.

@Recep Baltaş
Kendi konumuzdaki mesajımızı en iyi cevap olarak işaretleyemiyoruz diye biliyorum. Arkadaş nasıl kendi mesajını en iyi cevap olarak işaretledi?

Ben işaretledim.

Peki benim sistemimde çalışmama sebebini net olarak nereden öğrenebilirim Recep bey?

RAM arızalı olabilir. Eğer değilse BIOS güncelleyeceksiniz. Arızalı olması daha muhtemel. Test edebilirsiniz Windows kurmadan:

Ben işaretledim.

RAM arızalı olabilir. Eğer değilse BIOS güncelleyeceksiniz. Arızalı olması daha muhtemel. Test edebilirsiniz Windows kurmadan:

Bellek tanıma işlemini yaptım ve bellekte sorun algılanmadı maalesef. BIOS’ta en güncel sürüm olarak gözüküyor. Sanırım sonraki BIOS sürümünü bekleyip denemem lazım.

Dosya Ekleri

• 8AD7BBB0-66D7-4EA2-996D-922132140972.jpeg
    8AD7BBB0-66D7-4EA2-996D-922132140972.jpeg
    1,1 MB · Görüntüleme: 66
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı