Çözüldü Yeni Toplanan Bilgisayar Windows Kurarken Donuyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Mücahit Kaplan

Kilopat
Daha fazla  
Merhabalar, yeni topladığım bilgisayarda USB'den Windows kurmaya çalışırken daha kuruluma geçemeden donuyor.

Sistem görseldeki sistemdir.

s1.jpg
image0.jpg

Sorun da budur. Bazen Windows logosu yerine Anakart'ın TUF logosu geliyor ama yine altındaki döngü aynı şekilde donuyor. Yardımlarınızı bekliyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Biraz saçma gelebilir ama işlemciyi çıkarıp tekrar takın
Hiçbir şey saçma gelmez şu an inanın. Mental olarak çok düşürdü bu olay beni bu kadar para verip kullanamamak. Herneyse dediğinizi zaten yaptım maalesef olmadı.
Bellekten kastım sistem belleği yani RAM. Sorun büyük ölçüde RAM'de gibi fakat anakartta da olabilir. Bir arkadaşınızda veya yakınınızdan RAM bulup öyle denemeniz gerek aksi takdirde sorunu çözemeyiz. Eğer arklı RAM ile kuruşum tamamlanırsa RAM'inizi garantiye yollamanız gerekecek. Yine çalışmazsa sorun büyük ihtimalle anakartta.
Bu arada deneyemeyeceğim demiştim fakat kardeşimin bilgisayarını unutmuşum. Ondan RAM alıp benimki ile değiştirdim ve sorun çözüldü. İnanamıyorum gerçekten. Sorun RAM'ın neyinde olabilir?
Merhaba iyi günler, dün ben de yeni bir kasa montajladım aynı sıkıntı bende de oldu teker teker olayları size açıklayayım. İlk önce her şeyi olması gerektiği gibi taktıktan sonra ilk açılışta hard diskim ötmeye başladı fakat yaklaşık 1 dakika sonra sustu. Daha sonra ekranda ana kartın bios,boot ekranı geldi ve diskimin boş olduğunı gösteren ekran geldi. Format için usb yi taktıktan sonra tekrardan düt bu olanlar tekrardan yaşandı ve en sonunda windows kurulumuna girmeye başladı lakin arkadaşımızda olduğu gibi benimkinde de aşağıdaki yuvarlak 3tur dönmeden dondu. Elimde var olan bir hard diski kullanayım bari diğeri bozuk diye düşündüm ve onu da formatlarken aynı sıkıntı ortaya çıktı. Bu hard diski görebileceğim mi acaba diye denemeye çalıştığımda ise windowsa girerken mavi ekran verdi ama içerisinde yüklü olan linux işletim sistemine sıkıntısız girdi. Reset tuşuna basarak usb ile elimde olan hard diske tekrardan format atmayı denedim ve bu sefer hiç sıkıntısız formatlayıp hiç sıkıntısız windowsa girdim hatta tekrardan girebileceğim mi acaba diye resetleyip tekrardan baktım. Hiçbir sıkıntı yoktu ondan sonra yeni aldığım hard diski tekrar deneyeyim diye düşündüm lakin tekrardan aynı hatayı verdi. İşin komik tarafı elimdeki hard diske de tekrardan girememeye başladım sorun ise windowsa girerken donması. Arkadaşlar zor durumdayım bu bilgisayarı zar zor toplayabildim yardım edebilir misiniz?

İşlemciyi söküp dengeli bir şekilde tekrar takarmısınız. İşlemci köşelerinde dengesiz baskı, bellek hatalarına. Bellek hatalarıda bu anlattıklarınıza sebep olabilir. Bellek çoklu ise tek bellek deneyin. Slot değiştirin deneyin.

Az önce biosu güncelledim. Güncellemeden sonra eski hard diskim sorunsuz açıldı fakat yeni aldığım hard disk kafa atmaya devam ediyor 1 dk boyunca biosda da 0 gb olarak gözüküyor

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı