Yeni Toplanan i5 9600K Sistem Stabil Çalışmıyor

777888999

Decapat
Merhaba,
Lafı uzatmadan yaşadığım sorunlardan bahsedeyim.

• Anakartım, format esnasında ethernet kartımı algılamıyor. Windows'u kurduktan sonra, ethernet sürücülerini anakartın resmi sitesinden yükleyince sorun çözülüyor.

• Bilgisayarım asla kapanmıyor. Kasanın üstündeki güç butonu da, başlat menüsündeki "Bilgisayarı kapat" seçeneği de işe yaramıyor. Bilgisayarımı ancak güç kaynağının gücünü keserek kapatabiliyorum.

Bilgisayarımdaki tüm parçaları sıfır olarak satın aldım, ikinci el parça yok.

İnternette Z390 Gaming X ve Z390 Aorus Pro kullanan benim gibi iki kişinin daha LAN sürücülerinin anakartta ön yüklü olarak gelmemesinden şikayetçi olduğunu gördüm.

Gigabyte'ın teknik servisini arayıp yaşadığım sorunları söylediğimde BIOS pilini çıkarmanın işe yarayabileceğini söylediler. Sizce işe yarar mı, denemeli miyim? Sizce sorun hangi parçada? Ben anakartta olduğunu düşünüyorum çünkü LAN sürücülerinin normalde ön yüklü olması gerektiğini de söylemişlerdi, fakat anakartın sıfır olduğuna ve paketi ilk olarak ben açtığıma da eminim. Bilgisayarı toplarken de herhangi bir anormal olayla karşılaşmadım. Sorunu birlikte çözebilirsek çok iyi olur, kapı kapı teknik servis dolaşmak istemiyorum. Yeniden başlatma sorunuyla alakalı internette neredeyse tüm kaynakları inceledim ve sorunun Windows işletim sistemi üzerinden çözülebileceğini sanmıyorum, bilginiz olsun.

Olay Nasıl Yaşanıyor?
Herhangi bir şekilde bilgisayarı kapatmaya çalıştığımda önce bilgisayar kapanıyor ve tüm ışıklar sönüyor, birkaç saniye sonra bilgisayar yeniden açılıyor.

Sistem Özellikleri:
  • İşlemci: Intel Core i5 9600K
  • İşlemci Soğutucusu: EVGA CLC 240
  • Anakart: Gigabyte Z390 Aorus Pro
  • Ram: 2x8GB Corsair 3000MHz
  • Depolama: M.2 SSD, Sata SSD, Sata HDD
  • Güç Kaynağı: Thermaltake 650W Full Modüler
  • Ekran Kartı: Yok

Anakart'ı servise yolla. En azından hatalar silsilesinde temelin sağlam olur. Ya da:
Anakartın kılavuzuna göre kasa kablolarını doğru bağladığından emin ol.
Kasayı da elemek için kasanın hiçbir kablosunu takmadan, anakartın power düğmesini takacağın iki pini kullanma klavuzu ile bul, o iki pini bir ataş gibi bir tel yardımıyla kısa devre yaparak aç. (tel iki pine birden değince power tuşuna basmış olursun)
En son Bios Update'ini yaptıktan sonra bios ayarlarını fabrika ayarlarına döndür.
Sorun hala devam ediyorsa bios ayarlarında bilgisayarı uyandırmak ile ilgili ayarları kontrol et.

1-Arka planda çalışmayı durdurmayan bir program olabilir.
2-BIOS ve Chipset sürümleri güncel mi?
3-CMD' ye shutdown /p yazınca kapanıyor mu?
4-Anakarta power switch doğru bağlı mı?
Bunlardan şüpheleniyorum kontrol etmenizde fayda var.

Anakart'ı servise yolla. En azından hatalar silsilesinde temelin sağlam olur. Ya da:
Anakartın kılavuzuna göre kasa kablolarını doğru bağladığından emin ol.
Kasayı da elemek için kasanın hiçbir kablosunu takmadan, anakartın power düğmesini takacağın iki pini kullanma klavuzu ile bul, o iki pini bir ataş gibi bir tel yardımıyla kısa devre yaparak aç. (tel iki pine birden değince power tuşuna basmış olursun)
En son Bios Update'ini yaptıktan sonra bios ayarlarını fabrika ayarlarına döndür.
Sorun hala devam ediyorsa bios ayarlarında bilgisayarı uyandırmak ile ilgili ayarları kontrol et.
Tavsiyeleriniz için teşekkür ederim. BIOS'u kesinlikle sıfırlayacağım.

1-Arka planda çalışmayı durdurmayan bir program olabilir.
2-BIOS ve Chipset sürümleri güncel mi?
3-CMD' ye shutdown /p yazınca kapanıyor mu?
4-Anakarta power switch doğru bağlı mı?
Bunlardan şüpheleniyorum kontrol etmenizde fayda var.
Arka planda çalışmayı durdurmayan bir program yok. BIOS ve Chipset sürümleri güncel. CMD'ye shutdown /p komutunu yazınca bilgisayar kapanıyor ancak eskisi gibi tekrar açılıyor. Anakartta sadece power switch var, o da kesinlikle doğru bağlı.

Sorunlar çözülmediyse ve servisle uğraşmamak için:
Anakartı internet üzerinden aldıysan cayma hakkını kullan, sebepsiz yere iade edebiliyorsun. (15 gün içinde diye hatırlıyorum)
Cayma hakkını kullanırken para iadesi işlemlerinde kredi kartı ile taksitle almışsan kredi kartının limiti birden artmaz. Ay ay ödeyeceğin taksit kadar artar.

Dergi, CD, DVD, dergi, kitap, kozmetik ürünleri, sıvı ürünler, ilaçlar ve iç çamaşırlarında ambalajın açılmamış olması gerekir iade durumunda. Ambalajı açtınız derlerse bu hususu bildiğinizi ve aldığınız ürün için geçerli olmadığını belirtin.

Dergi, CD, DVD, dergi, kitap, kozmetik ürünleri, sıvı ürünler, ilaçlar ve iç çamaşırlarında ambalajın açılmamış olması gerekir iade durumunda. Ambalajı açtınız derlerse bu hususu bildiğinizi ve aldığınız ürün için geçerli olmadığını belirtin.
Teşekkür ederim fakat bunu burada çözmek için konuyu açtım. İkinci el alınan bir ürün olsa düşünebilirdim.

Windows orjinal mi nereden alıp kuruyorsun? Son sürüme güncelle her şey güncel olsun.
Kasanın ön port bağlantılarını doğru yaptığına emin ol. Buna benzer bir sorunu bakım sonrasında yaşamıştım. Meğer kasanın Reset girişini anakarta ters takmışım doğru takınca düzeltmiştim.
Olabilir.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı