MSI Center yükleyip sessiz moduna aldığım zaman sorunum çözüldü teşekkür ederim.
Ne kadar performanstan götürüyor ya da neden böyle bir sorun oluştu ileride bir zararı olur mu diye de hala düşünüyorum.
Dediğiniz Memory context restore ayarından sonra da açılma sorunumda çözüldü gibi.
@Novelist hocam ben o konuda sıvı soğutucunun LED ve fan girişleri karışık olduğu için sorun yaşamış olabilirim diye düşündüm.
Görsellerde kullanım kılavuzundaki şemayı paylaştım.
Başta sadece pompadan çıkan pump kablosunu anakartta pump girişine takıp radyatör fanlarını pompanın üzerindeki 2 küçük girişe görseldeki gibi aparatlar ile bağlamıştım.
Daha sonra radyatör fanlarını anakarttaki CPU fan kısmına taktım şu an o şekilde.
Kasanın ön fanlarını da kasanın arka kısmında yer alan LED ve fan girişlerinin olduğu huba takılı.
Eki Görüntüle 2027409
Bir güncelleme daha oldu problemimde hepsini bir araya getirip özet geçiyorum.
Kasamda arkada tek ve önde 2 adet olmak üzere 3 tane kasa fanı var. Bunlar kasanın arkasındaki kablolama alanında yer alan huba bağlılar o hubta anakartın System fan yazan pnlerinden birisine takılı.
Sıvı soğutma ise 360mm ve sıvı soğutmanın radyatörleri son mesajımdaki şemada olduğu gibi RGB ve fan girişi ile birlikte sıvı soğutmaya takılı. Sıvı soğutmamın PIN'i de anakart üzerinde yer alan pump girişine takılı.
Öncelikle buraya kadar bir yanlışım var mı onu öğrenmek istiyorum. Çünkü dün radyatörlerin kablosunu sıvı soğutmaya değil anakart üzerindeki CPU fan pinine takmıştım.
Onun dışında bugün tekrar bu kontrolleri yaptıktan sonra sistem yine yüksek hızla açıldı.(MSI Center'dan sessiz seçili olmasına rağmen)
Daha sonra sıvı soğutma ve radyatör fanlarının RGB renkleri nasıl değiştiriliyor diye araştırırken sıvı soğutma programını indirdim ve çalıştırınca fanların sesi bir anda kesildi.
Aşağıda görselleri paylaşacağım uygulama arayüzünden. Değerleri görebilirsiniz.
Bir diğer sorumda uygulamanın fan ayarlarında fixrpm ve PWM olarak iki ayar var hangisi açayım?
Görseldeki değerlerde sıkıntı var mı işlemci 55-60 derece seviyelerinde.(sadece Chrome açık)
Eki Görüntüle 2027588Eki Görüntüle 2027591