Çözüldü Yeni toplanan RTX 2060 sistem görüntü vermiyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Murat bayraktar

Decapat
Katılım
28 Ekim 2021
Mesajlar
118
Daha fazla  
Cinsiyet
Kadın
Selamünaleyküm arkadaşlar,
Bugün her parçasını farklı yerlerden aldığım bileşenler ile sistemi topladım tesisatı tamamladım ve Power tuşuna bastım, ekran kartı işlemci fanı olmak üzere tüm fanlar sorunsuz çalışıyor görünürde anormal bir şey yok ancak ekrana görüntü gelmiyor.
BIOS pilini tak çıkar yaptım,
RAM'ın yerlerini değiştirdim ki zaten poer tuşuna basılı tutunca kapanıyor yani RAM'lerden kaynaklandığını düşünmüyorum,
Ekran kartını alırken test ettim sorun yoktu.
Sistem özellikleri;
Ryzen 5 5500.
ASUS ROG STRIX RTX 2060 Gaming OC.
16 GB RAM.
ASUS A320M-F.
500W 80 Plus PSU.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Bende aynı sıkıntıyı yaşamıştım hatta ekran kartını alırken çalışıyordu sistemde ne olduysa çalışmadı değiştirdim ekran kartını bir problem yaşamadım.
 
Bende aynı sıkıntıyı yaşamıştım hatta ekran kartını alırken çalışıyordu sistemde ne olduysa çalışmadı değiştirdim ekran kartını bir problem yaşamadım.
Karttan hiç şüpheleniyorum hocam ama çözülmezse oraya da el atarım.
5500'ü destekleyen BIOS sürümü 3500X'ten neredeyse 2-3 sene sonra çıktı. Büyük ihtimalle güncel değil ve işlemciyi tanımıyor bu sebeple.
Yeni öğrendim yarın ilk işim güncellemek olucak.

Estagfurullah, 5000 serisi islemcilerin B450-A320 chipsette calısabilmesi icin BIOS Update gerekiyor. İslemcinin gücüyle vs alakası yok.
Anladım çok sağolun hayırlı akşamlar hocam bu ülkenin en güzel tarafı yardımlaşma, halen nadir de olsa o nesil yüklenmedi.
Yardımcı olan herkese çok çok teşekkürler.
 

Geri
Yukarı